1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yeşiller: Müslümanlar da Eşit Haklara Sahip Olmalı
Yeşiller: Müslümanlar da Eşit Haklara Sahip Olmalı

Yeşiller: Müslümanlar da Eşit Haklara Sahip Olmalı

Almanya’da Müslüman toplumun, kültürün bir parçası olduğunu belirten Yeşiller Partisi, Müslümanlara, Hıristiyan ve Yahudilerle eşit hakların verilmesini talep etti.

07 Temmuz 2012 Cumartesi 03:27A+A-

Yeşiller Partisi, Almanya’da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen siyasi tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. “İslâm’ın eşit ve hukuki olarak Almanya’ya uyumu” konulu bir yol haritası hazırlayan Yeşiller, “Almanya’ya gelen birinci neslin çocukları ve torunları bu ülkenin bir parçası olduklarını göstermek istiyorlar. Müslümanlar toplumsal yaşamda, ibadette, medyada ve okullarda eşit haklar istiyorlar” açıklamalarıyla yıllardır adım atılmamasını bir eksiklik olarak değerlendirdi.

Yeşiller’in Parlamento Grubu Başkanı Renate Künast ve Parlamento İdari İşler Sorumlusu Volker Beck tarafından kamuoyuna açıklanan yol haritasında Yeşiller Partisi, Müslümanlardan muhatap arayışına girmeden devletin ve eyaletlerin “Müslümanlara dinî vecibelerine uygun camiler, hastane, hapishane ve Federal Ordu’da imamların istihdam edilmesi, Müslümanlara yönelik helâl gıda kurallarına dikkate etme, Müslümanların kamuya ait yayın organlarından eşit şekilde faydalanmaları, Müslüman mezarlıklarına yer ayrılması ve okullarda İslâm din dersi imkânının sunulması” konularında adımlar atmasını istedi.

Kimsenin dininden dolayı ayırımcılığa ve adaletsizliğe uğramaması gerektiğini belirten Yeşiller Partisi, Federal hükümet tarafından hayata geçirilen İslâm Konferansı’nın İçişleri Bakanı Friedrich tarafından hedefinden saptırıldığını, Müslümanlara karşı adaletli davranılması gerektiğini vurguladı. Yeşiller’in raporunda, İslâm Konferansı yeniden tanımlanarak, hedefinin karşılıklı ihtiyaçların belirlenerek, Müslümanlar tarafından kurulan kuruluşların hukuki olarak dinî cemaat statüsüyle ülkeye uyumlarının sağlanması gerektiği bilgilerine yer verildi.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT