1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yeşilay’dan Bira Festivaline Tepki
Yeşilay’dan Bira Festivaline Tepki

Yeşilay’dan Bira Festivaline Tepki

Antalya Belediyesine tepki gösteren Yeşilay Cemiyeti, bira festivalini desteklemenin halk düşmanlığı olduğunu açıkladı.

19 Eylül 2011 Pazartesi 15:07A+A-

Antalya Belediyesi Başkanlığı’nın 2009 yılından beri destek verdiği “bira festivali” bu sene de düzenleniyor. İlk düzenlendiği yıldan bu yana ölümlere, kavgalara ve türlü çirkinliklere neden olan ve içki-biraların su gibi tüketildiği festival, Belediye Başkanı’nın yoğun desteğiyle Antalya’da başlayacak.

Yapılan tüm uyarılara, ölümlere ve suç olaylarına karşı Antalya Belediye Başkanı, “octoberfest” de denilen bira festivalinin düzenlenmesinden ve ona destek vermekten vazgeçmiyor.

Konuyla ilgili Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem BALCI, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İçki ve biraların çok düşük fiyatlarla satılarak adeta bedava dağıtıldığı, bira tüketiminin teşvik ve başka ülke kültürlerinin dayatıldığı bu festival, yöneticilerin halka ne kadar yabancı olduklarının bir göstergesidir.

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bu festival sonucunda ölüm olaylarının gerçekleşmesi üzerine İç İşleri Bakanlığı’nca soruşturma açılırken, ne yazık ki alkol kullanımı ile ilgili kanuni eksiklikler hem soruşturmanın hem de olayların sonuçsuz kalmasına yol açmıştır.

Bira festivallerinin eğlence adı altında çekici hale getirilerek neredeyse bedava olarak içki dağıtılması halkın sağlığına yönelik büyük bir tehlikedir. Üstelik çekici hale getirilen bu festivaller en çok da gençlerin dikkatini çekmekte, onların katılımıyla gerçekleşmektedir.

Alkol kullanmayı çağdaşlık göstergesi ve herkesin kendi tercihi gibi sunarak olağanlaştırmaya çalışmak bütün halka ve özellikle tertemiz zihinlere sahip gençliğe bir düşmanlıktır. En kolay bağımlılık yapan alkolün yuvaları yıktığını, nice başarılı genç sporcuları, sanatçıları hayatlarının baharında soldurduğunu, toplumsal felaketlere yol açtığını unutmamalı, alkol ile mücadeleye bu açıdan bakılmalıdır.

Çağdaşlık, ilericilik akıl, bilim, sanat, spor ile sağlanır. Bunun için de berrak zihinler ve sağlıklı bir beden gerekir. Alkol, uyuşturucu, sigara ve her türlü kötü alışkanlığın olağan sayıldığı ve özgür seçim olarak nitelendirildiği bir ortamda bu başarıların sağlanması beklenemez.

Kendi öz kültürüne ve halkına sadık, onların sağlığını ve geleceğini dert edinmiş, her türlü zararlı alışkanlıklarla mücadelede halkı için halkıyla birlikte hareket eden yöneticilerimiz tüm halkımızın ve Cemiyetimizin takdirini kazanacaktır.”

HABERE YORUM KAT