1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Yermuk Ölüm Kampına Benzemeye Başladı"
"Yermuk Ölüm Kampına Benzemeye Başladı"

"Yermuk Ölüm Kampına Benzemeye Başladı"

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Yermuk Mülteci Kampı'nın, ölüm kampına benzemeye başladığını söyledi.

09 Nisan 2015 Perşembe 22:42A+A-

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Şam yakınlarında Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk Kampı'ndaki saldırıların bir katliama dönüşebileceğini belirterek, "Yermuk Mülteci Kampı Suriye'deki cehennemin en alt tabakası. İki yıl acımasız kuşatma altında yaşayan 18 bin Filistinli mülteci ve Suriyelinin kaldığı Yermuk Mülteci Kampı, ölüm kampına benzemeye başladı" dedi.

Ban, BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada Yermuk Kampı'ndaki Filistinli mültecilerin karşı karşıya olduğu insani krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban, Yermuk Kampı'nda yaşananlara da değinerek, Suriye'deki krizin çok önceden tasvir edilemeyecek boyutlara ulaştığını belirtti.

Ülkedeki felaketin yeni bir boyut kazandığını kaydeden Ban, "Yermuk mülteci kampı Suriye'deki cehennemin en alt tabakası. İki yıllık acımasız kuşatma altında yaşayan 18 bin Filistinli mülteci ve Suriyelinin kaldığı Yermuk Mülteci Kampı ölüm kampına benzemeye başladı" diye konuştu.

Yermuk'ta yaşayan 3 bin 500 çocuk ve diğer sivillerin canlı kalkan gibi kullanıldığını ifade eden Ban, "Buradaki durum iki tarafı keskin kılıç gibi. Yermuk'ta yaşananlar acımasız bir savaş suçu ve faillerinden mutlaka hesap sorulmalı" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin kamptaki çatışmaların durdurulması, insani yardım ulaştırılması ve isteyen sivillerin tahliye edilmesi talebini hatırlatan Ban, "Yermuk'ta yaşanan olağanüstü insani trajedi, uluslararası toplumun çözmesi için muazzam bir test niteliğindedir. Hayatların kurtarılması için ortak eylem yapılması gerekiyor. Bekleyip bu katliamı izleyemeyiz. Yermuk'takileri kendi başlarına bırakamayız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT