1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yeni Türkiye ve Cihangir İslam Meselesi
Yeni Türkiye ve Cihangir İslam Meselesi

Yeni Türkiye ve Cihangir İslam Meselesi

Akit yazarı Ali Osman Aydın Cihangir İslam’a ilişkin linç kampanyasına dönüşen yaklaşıma değindiği yazısında, adil bir tutumla yazdığı gazetenin sahibi olduğu televizyon kanalının tutumunu eleştiriyor.

11 Kasım 2018 Pazar 15:56A+A-

Ali Osman Aydın, Akit gazetesindeki köşe yazısında bir vatandaşın “Atatürk ilah değildir” dediği için gözaltına alınmasının garipliğine dikkat çekerek Yeni Türkiye bu mu diye soruyor. Aynı yazıda Cihangir İslam’ın FETÖ’cülükle suçlanmasının haksızlığına vurgu yapan Ali Osman Aydın Akit Tv’deki programda kendisine yöneltilen suçlama sonrasında Cihangir İslam’ın stüdyoyu terk etmesi hadisesine de değinerek adaletsizlik yapılmaması çağrısında bulunuyor:

 

Tamam… Kimse kimsenin inancı, düşüncesi, dünya görüşü hakkında kırıcı bir şey söylemesin… Tamam… Kimse yapılmakta olan resmi bir törenin orta yerinde slogan atmasın ama…

10 Kasım töreninde “Atatürk ilah değildir, Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi” diyen kadının “Atatürk’e hakaret” ettiği suçlamasıyla gözaltına alınması da ne oluyor canım? Küfür yok. Hakaret yok. Hatta eleştiri bile yok. Tespit var. Yersiz bir zamanda yapılmış bir tespit… 

“Atatürk ilah değildir” demiş hanımefendi, yani aksini mi iddia ediyorlar? “Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi” demiş hanımefendi, tarihi red mi ediyorlar?

O kişi resmi bir töreni sabote etmekten göz altına alınsaydı tamam diyecektim ama “Atatürk’e hakaretten” göz altına almak da neyin nesidir? Yeni Türkiye bu mu?   

...

Cihangir İslam Meselesi

Tartışmalı sözleri sonrasında Cihangir İslam, geçtiğimiz günlerde Akit TV’deydi. Programı ilgiyle izledim. İslam, programı bir süre sonra terk etti. Kendisine “FETÖ”cü denildiğini söyledi. Moderatör kendisine FETÖ’cü dememişti ama rahatlıkla FETÖ’cü olarak yorumlanacak şeyler söyledi. Bu nezakete uygun değildi. “15 Temmuz’da halkı, 17 Aralık’ta FETÖ’yü savunuyorsunuz” böyle bir ifadeydi. Bu ifadeyi daha da garip yapan 15 Temmuz’da bizzat sokakta tankların karşısında olan birine, o geceyi “ilgili görevi gereği sosyal medyada geçiren” biri tarafından yöneltilmesiydi belki de. “İlgili görev” neyse? O gecenin “ilgili görevi” sokakta olmak değil miydi? Zaten sorun da bu… 15 Temmuz’u sosyal medya başında geçiren kimi kişilerin, olaylar yatıştıktan sonra, o gece sokakta sabahlayanlara  kolaylıkla terör örgütü mensubu ithamında bulunabilmelerinde… Bu adil değil. Kabul edin ya da etmeyin, Mili Görüş geleneği FETÖ konusunda en günahsız geleneklerin başında gelir. Somut deliller olmadan, sırf eleştiri konularını baz alarak insanları terör örgütü mensubuymuş gibi göstermek veya bunu ima etmek, yanlış ve insafsızca bir davranıştır.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum