1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Yeni Bir Uyanış Hamlesi: “Ulustan Ümmete” (VİDEO)
 Yeni Bir Uyanış Hamlesi: “Ulustan Ümmete” (VİDEO)

Yeni Bir Uyanış Hamlesi: “Ulustan Ümmete” (VİDEO)

İslami Uyanışın vahiy eksenli yeni sesi ve perspektifi olmaya namzet “Ulustan Ümmete” programı Hilal TV’de yayına başladı.

16 Kasım 2012 Cuma 23:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslami Uyanışın vahiy eksenli yeni sesi ve perspektifi olmaya namzet “Ulustan Ümmete” programı Hilal TV’de yayına başladı. Perşembe/Cuma gecesi yayına giren programın sunucusu aynı zamanda devamlı katılımcısı Hamza Türkmen’di.

15 Kasım 2012 Perşembe günü saat 22.00’de başlayan programın ilk bölümünde Hamza Türkmen, genel olarak Ulustan Ümmete programının amacını ve işleyiş seyrini takdim etti ve ilk katılımcıları olan Mustafa İslamoğlu ile Prof. Dr. Yasin Aktay’ın da bu çerçevede değerlendirmelerini aldı. Türkmen programın amacının gerek “direniş, ıslah ve inşa” faaliyetlerinin gelişim seyrini; gerek Ortadoğu’da iki seneden beri kök salmaya çalışan İslami diriliş rüzgarının kaynağını ve ümmetin tüm İslam coğrafyasında yaşadığı fikri, siyasi ve ekonomik  sorunları ele alıp kavramaya ve İslami uyanış seyrinin istikametini çözümlemeye çalışmak olacağını belirtti.

Hamza Türkmen, birikim sahibi Müslümanlarla istişare ederek şekillendiğini söylediği program formatında, programlarına her hafta birbirini takip eden ve tamamlayan konularla devam edeceğini, konuklarının da üç veya dört kişi olarak sabit ve değişken katılımcılardan oluşacağını açıkladı. Sabit katılımcılarının aynı zamanda programla ilgili danışmanları da olacağını belirten Türkmen; danışman ve sabit katılımcılarının isimlerini de canlı yayında açıkladı. Bu açıklamaya göre Ulustan Ümmete programının dönüşümlü olarak programlarında yer alacak olan sabit katılımcıları ve danışmanlar şu isimlerden oluşuyor: Mustafa İslamoğlu, Prof. Dr. Yasin Aktay, Rıdvan Kaya, Abdurrahman Dilipak, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Hakan Albayrak ve Prof. Dr. Mustafa Aydın.

Hamza Türkmen ayrıca sabit ve değişken katılımcılarla birlikte bu programı, “ümmetin zihinsel ve metodik sorunlarına çözüm bulmaya çalışan bir müzakere, istişare ve şahitlik platformu”na dönüştürmek istediklerini belirtti.

Yine amaçlarının toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlarımıza dün olduğu gibi ödünç ve yıpranmış kavram ve perpektiflerle değil de; Kur’ani veya Kur’an merkezli üreteceğimiz doğru kavramlarla, ıslah çabalarının istikametiyle ve sünnetullah düzleminde yaklaşmak olduğunu belirtti.

İlk programın 2. 3. ve 4. bölümlerinde ise “Değer Temelli Siyaset ile Reel Siyaset” yaklaşımları ve aralarındaki farlılık ve çatışmalar ele alındı. Bu konunun vetere konukları ise Rıdvan Kaya, Dr. Gazi Tevbe, Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Beşir Eryarsoy idi.

Zamanı ucu açık olarak iki saat olarak planlanan program uzadı ve 00.30’da bitti.

Ulustan Ümmete programının gelecek 22 Kasım Perşembe akşamındaki konusu: “Ümmetten Ulusa Düşmek”. Hamza Türkmen’le birlikte diğer katılımcılar: Abdurrahman Dilipak, Kazım Sağlam, Kenan Alpay.

1.Bölüm

2.Bölüm

3.Bölüm

4.Bölüm

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum