1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yeni Asya Gazetesinden Çirkin Karikatür
Yeni Asya Gazetesinden Çirkin Karikatür

Yeni Asya Gazetesinden Çirkin Karikatür

Yeni Asya gazetesi, bugün Suriyeli muhacirlere vatandaşlık vaadiyle ilgili çirkin bir karikatüre yer vererek tahammülsüz ve ırkçı zümrelerin safına katıldı!

12 Temmuz 2016 Salı 21:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriyeli kardeşlerimiz için yapılan vatandaşlık açılımı karşısında kamuoyunun belirli kesimleri tarafından ortaya konulan tahammülsüz ve ırkçı homurdanmalara Yeni Asya gazetesi de bugün yer verdiği bir karikatürle destek oldu!  

Kamuoyunda dini-İslami duyarlılıklara sahip bir gazete olarak bilinen Yeni Asya’nın da Suriyeli kardeşlerimiz için yapılan vatandaşlık açılımına ümmet bilinci ve kardeşlik mefhumunu ayaklar altına alan, ırkçılık ve tahammülsüzlüğü yansıtan çirkin bir karikatürle yer vermesine tanık olmak üzücü.

Yeni Asya karikatüristi İbrahim Özdabak tarafından çizilen ve gazetede yer verilen karikatürde diğerkâmlık ve işarı unutmuş, sakallı olmakla birlikte bencil ve hasid dindar bir Müslüman profilinin kullanılmasını ise sadece “üzücü” olarak ifade etmek yetersiz. Yeni Asya’daki köşesinde “Ramazan karikatürleri”ne yer veren aynı şahsın kardeşlerimizi böyle basit, çirkin ve alçakça karikatürize etmesi ümmet bilinci, İslam kardeşliği, adalet ve insaf ölçülerinden son derece uzak bir yaklaşımın tezahürüdür!

*

Söz konusu çirkin karikatür:

img-20160712-wa0005.jpg

HABERE YORUM KAT

16 Yorum