1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya Vefat Etti
Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya Vefat Etti

Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya Vefat Etti

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

31 Aralık 2015 Perşembe 02:35A+A-

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden 58 yaşındaki Karakaya, gezinin son durağı, Medine'de kaldığı otelde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Karakaya'ya ilk müdahale kaldığı otelde Cumhurbaşkanlığı sağlık ekiplerince yapıldı. Daha sonra tam teşekküllü Kral Fahd Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Karakaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakaya'nın sağlık durumuyla yakından ilgilenirken, hastaneye giderek doktorlardan bilgi aldı. Erdoğan, Karakaya'nın vefatı üzerine, ziyaretini erken bitirerek, bugün öğlen saatlerinde Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Karakaya'nın cenazesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde kullandığı özel uçak "TUR" ile İstanbul'a getirilecek. Cenaze programı ise daha sonra belli olacak.

Hasan Karakaya'ya Allah’tan rahmet, ailesine, Yeni Akit gazetesi çalışanlarına ve sevenlerine sabrı cemil dileriz.

karakaya.jpg

HASAN KARAKAYA KİMDİR?

Akit'in bel kemiği olan ve ismi Akit'le özdeşleşen Hasan Karakaya, 1954 yılında Manisa’da doğdu. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek okulunda okudu.

Öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar kaleme aldı. Barış Gazetesi'nde de yazılar yazdı. Barış'tan sonra yazı işleri müdür yardımcısı olarak Yenigün Gazetesi'ne geçti. Daha sonra da Başkent Gazetesi'ne geçti. Bir yıl sonra, 22 yaşında yazı işleri müdürü oldu. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra Milli Gazete’ye geçip 8 yıl orada çalıştı. Ardından 9 yıl da Türkiye Gazetesi'nde çalıştı. 1988'de Cuma Dergisi'ne ve devamında Vakit/Akit gazetesine geçti.

Hasan Karakaya, 3 nisan 2013 tarihinde AK Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Ege Bölgesinden girmişti.

HABERE YORUM KAT

18 Yorum