1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yeni Akit Gazetesi'ne Atatürkçü ve Ülkücü(!) Saldırı
Yeni Akit Gazetesi'ne Atatürkçü ve Ülkücü(!) Saldırı

Yeni Akit Gazetesi'ne Atatürkçü ve Ülkücü(!) Saldırı

Yeni Akit gazetesi, sosyal paylaşım sitelerinde "akitgazetem.com" hesabından yayımlanan Atatürk'e ilgili fotoğraflar nedeniyle bir grubun saldırısına uğradı.

15 Ocak 2015 Perşembe 05:46A+A-

Bir grup, akşam saatlerinde gazetenin Halkalı'daki binası önünde toplandı.Gazete aleyhine sloganlar atan grup içerisinden bazı kişiler, gazete binasına taş ve yumurta fırlattı. Olay esnasında binanın bazı camları kırılırken, gazeteye ait araçlar hasar gördü.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, eylemcileri dağılmaları konusunda uyardı. Saldırı sırasında silah sesleri duyulurken, atılan taşlar sonucu binada bulunan iki kişi yaralandı. Yaralılardan İlhan Demir, olayın akşam saatlerinde gerçekleştiğini anlatarak, kendilerini korumak için bina içinde saklandıklarını söyledi. Saldırıya anlam veremediğini aktaran Demir, saldırganlardan şikayetçi olacağını kaydetti. Protestocular gecenin ilerleyen saatlerinde gazete önünden ayrıldı.

Polisin güvenlik amacıyla gazete önünde bekleyişi sürüyor.Bu arada, Yeni Akit gazetesi yetkilileri, Atatürk'e hakaret içeren fotoğrafların yayımlandığı "akitgazetem.com" isimli hesabın gazetelerinin resmi hesabı olmadığını bildirdi.

Grubun kendi kamerasından görüntüler ve ilginç diyalog ve sloganlar:

Yeni Akit Gazetesi'nden Yapılan Açıklama:

Akşam saatlerinde gazete binamıza yapılan baskına polis seyirci kalarak, saatlerce gazete çalışanlarını taciz ve tehdit ederek taşkınlıkta bulunan gruba hiçbir müdahalede bulunmadı.  

Dün akşam saatlerinde gazete binamızın önüne toplanan bir kısmı silahlı yaklaşık 200 kişi, çalışanlarımıza hakaretler ve tehditler yağdırdı. Provokatörlerin bazılarının ellerini silah çeker gibi bellerine attıkları görüldü. Daha kalabalık toplanmaya başlarken polisi aramamıza ve durumun vahametini anlatmamıza rağmen, aramalarımızdan yaklaşık 45 dakika sonra sadece bir polis aracı geldi. Bu araçtaki polisler ise araçtan bile dışarıya çıkmadı.

MHP’li olduklarını iddia eden saldırganların gazete binamıza girmek istemelerine engel olan güvenlik görevlilerimiz, küfürlere muhatap oldular.   Gazete çalışanlarımızın polisi aramasından yaklaşık 1,5 saat sonra 1 minibüs, 3 saat sonrada 2. minibüs polis gazete önünde önlem aldı.  Gazete binamıza taşlarla saldıran ve çalışanlarımızın arabalarına zarar veren saldırganları polis seyretmekle yetindi.

Olayda gazete binamızın camları kırıldı, çalışanlarımızın araçlarında büyük maddi hasar oluştu. Yapılan sayısız ihbara ve grubun silahlı olduğunun belirtilmesine rağmen, polisin gruba göz yumması akıllarda “Paralel operasyonu mu?” sorusuna sebep oldu.

akite-yapilan-001-001.jpg

akite-yapilan-002-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT