1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. Yemen’e Yardımlara BAE Kıskacı
Yemen’e Yardımlara BAE Kıskacı

Yemen’e Yardımlara BAE Kıskacı

Yemen’de açlıkla boğuşan 22 milyon kişiye yardım eli uzatan Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın engellemeleri ile karşılaşıyor.

29 Aralık 2018 Cumartesi 18:08A+A-

Yemen’deki iç savaş sebebiyle 22 milyon insan gıda sıkıntısı çekerken Türkiye’den giden yardımlar Birleşik Arap Emirlikleri güdümündeki güvenlik güçlerinin engellemeleriyle karşılaşıyor. Geçtiğimiz hafta TRT ekibi Aden’de alı koyuldu, ardından da Diyanet Vakfı ve Beşir Derneği’nin bölgeye giden heyetleri alıkoyulup daha sonra bırakıldı. Yemen güvenlik güçlerinin engeli ile karşılaşan ve bölgedeki faaliyetleri devam ettiği için adının verilmesini istemeyen bir gönüllü yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Belirlediğimiz bölgede yardımlarımızı tamamladık daha sonra Aden’e doğru yola çıktık. Aden’e 10-15 kilometre kala kontrol noktasında bizi tuttular. İzin belgesi de dahil her şeyimiz tamamdı. Neden beklettiklerini sorduğumuzda, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a soracaklarını oradan gelecek cevaba göre hareket edeceklerini söylediler. Anladığımız kadarıyla buraya gelmek kolay değil mesajı vermeye çalıştılar bölgenin kendi kontrolünde olduğunu göstermeye çalıştılar. Askerler BAE’den gelecek talimata göre hareket ediyorlar.”

‘KATAR’A GİTTİNİZ Mİ?’

“Aden merkezdeki kontrol noktasında 1 saat bekletildikten sonra kendi araçlarımız olmasına rağmen askeri araçlara zorla bindirildik ve iki ayrı araçla polis merkezine getirildik. Burada gece 3,5’a kadar tek tek sorgulandık. Sorgu sırasında izin belgelerimiz ve kim olduğumuz belli olmasına rağmen neden geldiğimizi sordular, özellikle ülke ismi olarak Katar’a gittiniz mi? dediler. Sonra aynı soruları defalarca sordular. Gece kendi belirledikleri bir otele bıraktılar. Pasaport ve telefonlarımız hala onlardaydı biz sizi alacağız dediler. Tekrar sorguya çekildikten sonra serbest bıraktılar.”

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT