1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Yemen’deki Son Gelişmeler Haksöz’de Konuşulacak!
Yemen’deki Son Gelişmeler Haksöz’de Konuşulacak!

Yemen’deki Son Gelişmeler Haksöz’de Konuşulacak!

Yemen’de büyüyen istikrarsızlık ve siyasi gerilim İhvan Hareketine yakın Islah Partisi milletvekili Muhammed Nasır el-Hazmi’nin konuk olarak katılacağı bir toplantıda ele alınacak.

05 Eylül 2014 Cuma 22:55A+A-

Ortadoğu’da 2011 yılı başında Tunus’ta başlayan sarsıntının en çok etkilediği ülkelerden biri de Yemen oldu. Ali Abdullah Salih’in 30 yılı aşkın bir süredir devam eden diktatörlüğü aylarca süren kanlı protestolar neticesinde yıkıldı ama ülkenin bir yandan aşiretler temelinde farklılaşmış yapısı bir yandan da mezhebi bir fay hattının ortasında bulunuyor olması yüzünden bir türlü istikrar yakalanamadı.

En son olarak İran destekli Şii Husilerin başkent Sana’da günlerdir sürdürdükleri ve işgal provasına dönüşen gövde gösterisi ile birlikte daha da büyüyen istikrarsızlığın nedenlerini ve muhtemel sonuçlarına ilişkin olarak Islah Partisi milletvekili ve aynı zamanda Ulema Heyeti’nin önemli isimlerinden biri olan Muhammed Nasır el-Hazmi kanaatlerini paylaşacak. Haksöz’de düzenlenecek etkinlik Cumartesi (6 Eylül) günü saat 17.30’da yapılacak. Mavi Marmara katılımcılarından olan el-Hazmi Gazze konulu bir toplantı için Türkiye’de bulunmakta. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum