1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Yine Katliam: 27 Ölü
Yemende Yine Katliam: 27 Ölü

Yemen'de Yine Katliam: 27 Ölü

Yemen'in başkenti Sana'da muhalif grupların yaptığı yürüyüş kana bulandı. Göstericilerin üzerine ateş açıldı: 27 ölü, 700 yaralı.

18 Eylül 2011 Pazar 22:11A+A-

On binlerce kişinin katıldığı gösteri yönetim karşıtı sloganlarla yürüyüş şeklinde devam ederken, Cumhuriyet muhafızlarının kurduğu güvenlik şeridi yakınlarında bir anda silah sesleri duyuldu. Göstericiler üzerine açılan ateş sonucu 27 kişi katledilirken, 700 kişi de yaralandı.

yemen-sanaa02.jpg

Anlaşmaya bir hafta kaldı

Yemen'de yaralanarak Suudi Arabistan'a kaçan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in vekili Mansur al-Hadi'nin, "iktidarın devri" anlaşmasını bir hafta içinde imzalayacağı bildirildi.

El Cezire televizyonuna konuşan üst düzey bir Suudi yetkili, Mansur al-Hadi'nin, Körfez ülkelerinin girişimiyle hazırlanan "iktidarın devri" anlaşmasını Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in adına bir hafta içinde imzalayacağını söyledi.

Ali Abdullah Salih, geçen pazartesi günü Hadi'ye, iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesinin sağlanması amacıyla muhalefetle müzakerelere başlanması kararı vermişti.

Öte yandan Yemen'de dün binlerce kişi, başkent Sana'daki üniversiteyi basarak, yeni ders yılının başlamasını engelledi.

Ülke, aylardır Salih'in ülkeye geri dönmemesi ve iktidardan çekilmesi amacıyla yapılan kitlesel protesto gösterilerine sahne oluyor.

On binlerce Yemenli, ülke genelinde sokaklara çıkarak Salih karşıtı gösteriler düzenliyor.

Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT