1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Husilerden Şartlı Teklif
Yemen'de Husilerden Şartlı Teklif

Yemen'de Husilerden Şartlı Teklif

Husiler ile Salih yanlısı güçler, koalisyon güçlerine, saldırıların durması karşılığında sınırındaki roket atışlarını durdurma teklifinde bulundu.

26 Eylül 2016 Pazartesi 08:26A+A-

Husilerin devrik lideri Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresiyle (GPC) oluşturulan Yüksek Siyasi Konsey temsilcisi Salih es-Samad, başkent Sana'da bir konuşma yaptı.

Husilerin kontrolündeki SABA haber ajansında yayınlanan konuşmasında Samad, "Yemen'e kara, hava ve denizden yapılan saldırıların durması ve ablukanın kaldırılması şartıyla Suudi Arabistan sınırındaki operasyonları ve sınıra yönelik roket atışlarını durdurma" önerisinde bulundu.

Yemen hükümetinin talebi doğrultusunda Mart 2015'ten bu yana Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon tarafından, meşru yönetime darbe yapan ve Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Husilere hava ve kara saldırıları düzenleniyor.

Sana ve diğer bazı kentleri elinde tutan ve İran tarafından desteklendiği ifade edilen Husiler, Suudi Arabistan sınırındaki Necran ve Cazan kentlerine katyuşa füzeleri, diğer şehirlere ise balistik füzeler ile saldırıyor.

Sınır bölgelerindeki ateşkesin sona ermesinin ardından birkaç haftadır Husiler ile Suudi Arabistan birlikleri arasında çatışmalar yaşandığı ifade ediliyor. Suudi Arabistan medyasında son aylarda yer alan haberlerde, Cazan bölgesinde bulunan Samita ile Ed-Dayir'e bağlı bölgelerdeki bazı köylerin tahliye edildiği bildirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT