1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Husi Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor
Yemen'de Husi Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Yemen'de Husi Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Yemen Devrim Gençliği'ne bağlı üniversite öğrencilerinin, başkent Sana'daki Husi Ensarullah militanlarını protestosu sürüyor.

30 Eylül 2014 Salı 17:48A+A-

Yemen Devrim Gençliği'ne bağlı üniversite öğrencilerinin, başkent Sana'daki Husi Ensarullah militanlarını protestosu sürüyor.

Zübeyri Caddesi'nde toplanan göstericiler, Husi karşıtı sloganlar atıp, müzik eşliğinde oynadı. 

Husilerin Başkentte alternatif silahlı güç oluşturmasına tepki gösteren protestocular, Sana'nın kontrolünün güvenlik güçlerine bırakmasını istedi.  

Göstericiler olaysız şekilde dağıldı.

Yemen Devrimi, dönemin Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i devirmek için 27 Ocak 2011'de başlamış ve  27 Şubat 2012'de başarıya ulaşmıştı. Ayaklanmada yüzbinlerce insanı sokaklara döken muhalif hareketler arasında yer alan "Yemen Devrim Gençliği" adlı hareket, içerisinde bir çok üniversite öğrencisinin yanı sıra  2011 yılında Nobel Barış Ödülü kazanan Tevekkül Kerman gibi çok sayıda aktivist ve aydını da barındırıyor.

Husi Ensarullah hareketine bağlı militanlar, eylül ayında başkent Sana'daki devlet kurumlarını ele geçirmiş, bir çok siyasetçi, aktivist ve işadamının ev ve ofisini yağmalamışlardı. Krizi bitirmek için Birlemiş Milletler temsilcisi ve ülkedeki diğer siyasi grupların da katılımıyla, Ensarullah Hareketi ve yönetim arasında uzlaşıya varılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum