1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Çatışmalar Sürüyor
Yemen'de Çatışmalar Sürüyor

Yemen'de Çatışmalar Sürüyor

Yemen'in sahil kenti Zubab'da Husiler ile HDG milisleri arasında çıkan çatışmalarla, koalisyon güçlerinin saldırılarında 37, el-Beyda kentindeki çatışmalarda da 16 Husi militanı hayatını kaybetti.

25 Kasım 2015 Çarşamba 09:14A+A-

Yemen'de Taiz'in batısındaki sahil kenti Zubab'da Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) milisleri arasında son 24 saatte çıkan çatışmalarda ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 54 kişi yaşamını yitirdi.

HDG tarafından yapılan yazılı açıklamada, Zubab'da Husiler ile HDG güçleri arasında çıkan çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 37 Husi militanının hayatını kaybettiği belirtildi. Çatışmalarda 17 HDG milisinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

el-Beyda kentinde de HDG ile Husiler arasındaki çatışmada 16 Husi militanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husi militanları ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birliklerinin Beyda'ya bağlı Zi Naim ilçesinde düzenlediği saldırı, HDG tarafından püskürtüldü. Taraflar arasında yaşanan çatışmalarda, 16 Husi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.

AA

HABERE YORUM KAT