1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Çatışma: 5 Ölü, 14 Yaralı
Yemen'de Çatışma: 5 Ölü, 14 Yaralı

Yemen'de Çatışma: 5 Ölü, 14 Yaralı

Taiz'de yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda 5 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

19 Eylül 2016 Pazartesi 08:14A+A-

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Taiz'de direniş güçleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda, karşı taraftan 5 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Husilerin Cebel Han bölgesinde HDG mevzilerine topçu atışıyla düzenlediği saldırılarda ise direniş güçlerinden 3 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ayrıca Husilerin Taiz'in doğu kesimlerinde sivil yerleşim yerlerine topçu atışı ve füzelerle düzenlediği saldırılarda 4 sivilin yaralandığı, çatışmalar nedeniyle boşaltılan bazı binaların da yıkıldığı aktarıldı.

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı uçakların, Husiler ve Salih yanlılarının elindeki 22. Tugay karargahına hava saldırıları düzenlediği kaydedildi.

Saldırılarda, silah depolarının ve askeri araçların hedef alındığı belirtilirken, yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verilmedi.

AA

HABERE YORUM KAT