1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen’de 72 Saatlik Ateşkes Kabul Edildi
Yemen’de 72 Saatlik Ateşkes Kabul Edildi

Yemen’de 72 Saatlik Ateşkes Kabul Edildi

Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in partisi Genel Halk Kongresi’ni temsil eden ortak heyetin, 72 saatlik saldırıların durdurulması önerisini “prensipte” kabul ettiği bildirildi.

07 Ekim 2016 Cuma 07:21A+A-

Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in partisi Genel Halk Kongresi’ni (GPC) temsil eden ortak heyete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Umman’ın başkenti Maskat’ta Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmali Vild eş-Şeyh Ahmed ile bir araya gelen heyet, 72 saatlik saldırıların durdurulması önerisini “prensipte” kabul etti.

AA’da yer alan habere göre heyet, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, havadan ve denizden tüm saldırıları ile keşif uçuşlarını durdurmasını şart koştu.

Taraflar arasında akşam gerçekleşen ikinci görüşmede ise saldırıların ne zaman sonlandırılacağının yanı sıra Ateşkes ve Koordinasyon Komitesi’nin görevine başlaması konuları görüşüldü.

Ortak heyet de Şeyh Ahmed’e, başta başkent Sana olmak üzere kentlerdeki güvenlik önlemleri hakkında yazılı bir plan sundu.

Maskat’a dün ulaşan Şeyh Ahmed’in, ara buluculuk görevini üstlenen Umman Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ile görüştüğü belirtilmişti. Şeyh Ahmed’in, Maskat’a gelmeden önce 5 gün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Yemenli yetkililer ve yabancı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiği ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT