1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de 72 Saatlik Ateşkes Başladı
Yemen'de 72 Saatlik Ateşkes Başladı

Yemen'de 72 Saatlik Ateşkes Başladı

Yemen'de, Birleşmiş Milletler'in (BM) önerisiyle kararlaştırılan 72 saatlik ateşkes, ülke genelinde yerel saatle 23.59'da yürürlüğe girdi.

20 Ekim 2016 Perşembe 01:33A+A-

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon güçleri tarafından yapılan açıklamada, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin talebine uyularak, insani ve tıbbi yardımların halka dağıtılması için ülke genelinde geçerli olacak çatışmaların durması anlaşmasının yerel saatle 23.59'da başladığı ve buna bağlı kalacakları bildirildi.

Ateşkese rağmen Yemen'de tehlikenin devam ettiği belirtilen açıklamada, havadan ve denizden, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının muhtemel hareketlenmeleri riskine karşı keşif uçuşlarının sürdürüleceği bilgisi verildi.

Cumhurbaşkanı Hadi, daha önce yaptığı açıklamada, ateşkese "olumlu" yaklaşacaklarını belirtmişti.

BM, Yemen'de 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da ülke genelinde geçerli olmak üzere 72 saatlik çatışmaların durması anlaşmasının yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Londra'da 16 Ekim'de bir araya gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, yaptıkları ortak açıklamada, Yemen'deki çatışmaların uluslararası kaygıları artırdığını ve ölümlerin kabul edilemez düzeyde olduğuna dikkati çekerek, "Ateşkes sağlanmalı ve BM bu ateşkese öncülük etmeli." ifadesine yer vermişti.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT