1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'den Salih Yanlılarına Çağrı
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'den Salih Yanlılarına Çağrı

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'den Salih Yanlılarına Çağrı

​​​​​​​Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Husiler tarafından öldürülen eski Cumhurbaşkanı Salih yanlılarına, Husilere karşı meşru hükümet ile birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

05 Aralık 2017 Salı 02:46A+A-

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, Husiler tarafından öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını, Husilere karşı meşru hükümet ile birlikte hareket etmeye çağırdı.

Hadi, resmi "Yemen" kanalında yayımlanan konuşmasında Salih yanlılarına seslenen Hadi, şunları söyledi:

"Gelin yeni bir sayfa açalım ve bu ırkçı suç örgütünü (Husiler) yok etmek için el ele verelim. Yemen halkının bu suç örgütleri yüzünden çektiği sıkıntılar yeter. GHK'deki tüm yetkililere ve tüm mensuplarına Husilere karşı meşru hükümet, anayasal meşruiyet ve meşru liderlerin çatısı altında birleşme çağrısında bulunuyorum. Biz sizlerle aynı yoldayız. Hedefimiz aynı. Bu cumhuriyet ve devrim savaşı. Ayrıca İranlı isyancı milislerden kurtulma savaşı."

Husilerin kontrolünde bulunan bölgelerdeki halka da ayaklanma ve direnme çağrısı yapan Hadi, "Ordumuz, Husilerin elindeki bölgelerdeki halka yardım ve destek için Sana çevresinde konuşlanacak." dedi.

Husilerin liderinden açıklama

Öte yandan, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, örgüte ait El-Mesire televizyon kanalından yaptığı açıklamada, Salih'i "sadakatsizlik ve ihanetle" suçladı.

"Düşmanın güçlenmesini hedefleyen komplo büyük ölçüde başarısızlığa uğratıldı" diyen Husi, yaklaşık 3 yıldır müttefiki olmasına rağmen Salih'in kendilerine yönelik "darbe" hareketini erken anladıklarını kaydetti.

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam da yaptığı açıklamada, Salih yanlılarının devlet kurumlarını hedef alarak büyük bir suç işlediğini ve koalisyon güçleriyle birlikte tehlikeli bir komploya katıldıklarını savundu.

Salih'i ihanetle suçlayan Abdusselam, "Salih'i bu sona sürükleyen Birleşik Arap Emirlikleridir." ifadesini kullandı.

Salih'ın oğlundan "intikam" çağrısı

Salih'in oğlu Salah Salih ise babasının öldürülmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yemen halkından destek istedi.

Yemen halkına ve Salih yanlılarına Husilerden intikam alma çağrısında bulunan oğul Salih, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkililerinden de ağabeyinin "zorunlu ikametini" kaldırmasını talep etti.

AA

HABERE YORUM KAT