1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Yazarlık Kursu Verenler Edebiyat Katilidir!
Yazarlık Kursu Verenler Edebiyat Katilidir!

Yazarlık Kursu Verenler Edebiyat Katilidir!

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde 190 yazar ve öğretmen Yaratıcı Yazarlık Kurslarını protesto etti.

20 Eylül 2011 Salı 18:59A+A-

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde 190 yazar ve öğretmen Yaratıcı Yazarlık Kurslarını protesto etti. Bir başka protesto da Londra’da yayınlanan Saturday Magazine’in yazarı David Shilds’den geldi. Shilds, yazarlık kursu verenlerin edebiyatın katilleri olduğunu söyledi.

ABD’de yazarlık kursları protesto edildi. Gerekçe ise yaratıcı yazarlık kurslarının aldatıcı kötü etkisi olarak gösterildi. New York Üniversitesi’nden Deborah Landau bunun tam bir saçmalık olduğunu söylerken, protestoyu düzenleyen platform başkanı Bob Shacochis ve diğer arkadaşları David Lehman Tony Hoagland ve Heather McHugh gibi yazarlar Landau’nun aksine yaratıcı yazarlık kurslarını yerden yere vurdu.

“ANLAŞILIR TUHAFLIK” KOMİKLİĞİ İSTEMİYORUZ!

Ulusal Kitap Ödülü sahibi olan Amerikalı yazar Bob Shacochis şunları söyledi:

"Yaratıcı yazarlık kursları metodolojik açıdan aşırı banal, oldukça yanıltıcı, aldatıcı ve kötü. Ismarlama yazarlık olmaz. Bu kurslar öğrencileri ısmarlama yazarlığa yönlendiriyor. Bir ülkede ısmarlama yazarlık varsa o ülkede edebiyattan bahsedemezsiniz. Yazarlık doğal seyri içerisinde yaşanılarak yapılır. Göz önündeki tuhaflıklara biz ‘Anlaşılır Tuhaflıklar’ diyoruz. Ve bu anlaşılır tuhaflıkların çirkinliğinden bahsediyoruz. Yaratıcı yazarlık kursları da anlaşılır tuhaflıktır. İnsanların en fazla aldatılmaya müsait yönleri anlaşılır tuhaflıklara çabuk kanmalarıdır. Tuhaflıklar, genellikle anlaşılır kılınarak inandırıcılık kazanırlar.” 

Nasuh Can / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

2 Yorum