1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Yavşak’a Soruşturma
‘Yavşak’a Soruşturma

‘Yavşak’a Soruşturma

Dini değerlere hakaret ettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği gerekçesiyle Fazıl Say hakkında soruşturma açıldı.

12 Nisan 2012 Perşembe 06:36A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, twitter’daki şahsi hesabına “Ne kadar yavşak, adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı. Bu bir paradoks mu?” yazan Fazıl Say hakkında, dini değerlere hakaret ettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevkettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Haber: Kenan Kıran

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; dini değerlere hakaret ettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği gerekçesiyle Müzisyen Fazıl Say hakkında soruşturma başlattı. İnternet paylaşım sitesi twitter’daki şahsi hesabından; “Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu” ifadelerini kullanan Fazıl Say hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şikayet üzerine başlattığı 2012/50723 nolu soruşturmada, Fazıl Say’ın 5237 sayılı TCK’nın 216. maddesini ihlal ettiği belirtildi.

Fazıl Say hakkında yapılan suç duyurusunda; Say’ın, toplumun inançlarına saldırı ve tahkir niteliğindeki fikirlerini yazarak insanların inançlarına hakaret ettiği, insanları tahrik ettiği belirtilerek, “Kanunla yasaklanmış olan dini değerlere hakaret içeren militarist ateistlerin fikirlerini yayarak/neşrederek bu fiile ortak olmuştur, aynı zamanda da bir nevi bu fikirleri teşvik etmiştir” deniliyor.

“İSLAM İNANCINA SALDIRI NİTELİĞİNDE MESAJLAR YAZMIŞTIR”

Şikayet dilekçesinde; Fazıl Say’ın; internet paylaşım sitesi twitter’da, İslam inancına saldırı niteliğinde olan ve bu inanca mensup olanları incitecek ve insanların infialine sebep olacak mesajlar yazdığı bildirildi.

“İNSANLARI DÜŞMANLIĞA SEVKEDİYOR”

Şikayet dilekçesinde şöyle denildi: “Kendisinin hangi dini görüşe inandığı kendisini ilgilendirmektedir, ancak bu görüşü, milyonlarca insanın mukaddesatına (gerek şahsi fikirleri ile olsun gerekse sayfasından yayınladığı ateist militarist görüşlerle olsun) saldırma ve insanları birbirlerine düşmanlığa sevk etme hakkını kendisine vermemektedir...

Bu ifadeler toplumda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak, husumetleri tetikleyecek, dini tahammülü yok edecek, kamplaşmaya sebep olacak, inananla inanmayanı karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımaktadır.

Nitekim iletişim sistemleri ile yapılan yorumlara ve tepkilere bakıldığı zaman şüpheli bu fiili ile ülkede ciddi bir infiale sebep olmakla beraber, insanların bu mesajdan önce inancı ile ilgilenmediği ateistlere karşı, bu toplumun son derece ciddi şekilde tahrik edildiği görülmektedir...”

Dilekçede; fikir özgürlüğünün, kamu düzenini ve toplumsal barışı tehdit eden yayınlar yapma özgürlüğü olmadığı belirtilerek, Say’ın kamu düzenini ve toplumsal barışı tehdit ettiği ifade edildi.

“ÇATIŞMAYA GÖTÜRECEKTİR”

Dilekçede; Fazıl Say’ın, söz konusu mesajların ardından toplumda meydana gelen infial sebebiyle yanlış anlaşıldığını söylemeye çalıştığı, ancak tepkinin sürmekte olduğu hatırlatılarak, “Fazıl Say’ın, o şekilde inanmasına kimsenin karışmamasına rağmen kendisi insanların inançlarına ve değerlerine saldırmaktadır. Bu şekilde konuşmalar Müslümanları ve hatta gayri müslimleri dahi tahrik edecek ve ateistler üzerine toplumsal belki de ferdi çatışmalara götürecektir...” denildi.

AHLAKSIZ MESAJLARI “SAY SAY” BİTMİYOR

Dilekçede; Fazıl Say’ın internet paylaşım sitesi twitter’daki şahsi hesabından şu mesajları gönderdiğine dikkat çekildi:

- “Müezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?”

- “Tanrı, uğruna yaşayacağın bir şey mi öleceğin bir şey mi yoksa hayvanlaşıp öldüreceğin bir şey mi?? Bunu da düşün!!”

- Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu?

- Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyosun, cenneti ala kerhane midir? (Ömer Hayyam’a atfedilen uydurma bir sözdür)

- “Bugün camiye gittim, sanmayın namaz kılmaya. Bir halı çaldım eskidi, yenisini çalmaya.”

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT