1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yasin Börü Davasının İkinci Duruşması Başladı
Yasin Börü Davasının İkinci Duruşması Başladı

Yasin Börü Davasının İkinci Duruşması Başladı

Ankara'da Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin 34 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü salonun küçük olduğunu belirten müşteki avukatları duruşmayı terk etti.

25 Kasım 2015 Çarşamba 12:55A+A-

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un katledilmesine ilişkin 21'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davada, müşteki avukatları, küçük olduğunu belirttikleri salonu terk etti.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen Yasin Börü davası, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülüyor.

Duruşma başında söz alan müşteki avukatlarından Selçuk Karsöz, "Salon yargılamaya müsait değil, küçük" ifadesini kullandı. Mahkemeden, bu hususun düzeltmesini beklediklerini belirten Karsöz, "Aski takdirde duruşmayı terk edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak, mütalaasında gizli tanık dinleme imkanın sadece Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda bulunduğununu vurgulayarak, talebin reddini istedi.

Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, duruşmada bazı gizli tanıkların dinleneceğini dile getirdi. Gizli tanık dinleme sisteminin sadece Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bulunduğu için bu salonun tercih edildiğine dikkati çeken Yeşil, talebi reddetti.

Bunun üzerine müşteki avukatları ve yakınları, salonu terk etti.

Basın açıklaması

Bu arada Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz'un yakınları ile avukatları, duruşmadan önce adliye önünde basın açıklaması yaptı.

"Yasin için adalet" yazılı pankart açan grup, Börü ve arkadaşlarının resmi bulunan tişörtleri giyerek slogan attı.

Grup adına konuşan avukat Murat Sadak, soruşturmanın çözüm sürecine kurban edildiğini ve mahkemenin etkin bir duruşma yapmadığını iddia etti.

İddianamede Yusuf Er, Ahmet Dakak, Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Yasin Börü'nün, 7 Ekim 2014'te, Diyarbakır'da, PKK/KCK mensuplarınca, "DAEŞ üyesi oldukları" iddiasıyla saldırıya uğradığı belirtiliyor. 

AA

HABERE YORUM KAT