1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yasin Börü Davası 5 Ekim’de Ankara Adliyesi'nde
Yasin Börü Davası 5 Ekim’de Ankara Adliyesi'nde

Yasin Börü Davası 5 Ekim’de Ankara Adliyesi'nde

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz ve Riyad Güneş’in katillerinin yargılanmasına Pazartesi günü Ankara Adliyesi'nde başlanıyor.

01 Ekim 2015 Perşembe 13:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz yıl Kobani bahanesiyle icra edilen olaylar esnasında pek çok kentte İslami kimlikli şahıslar ve kuruluşlar hedef alınmış, azgın grupların saldırıları neticesinde vahşi cinayetler işlenmişti. Bu saldırıların en korkunçlarından biri 7 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da icra edilmiş ve Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz ve Riyad Güneş adlı Müslümanlar feci şekilde katledilmişlerdi.

Kobani bahanesiyle başlatılan bu olaylar esnasında çok sayıda Müslüman ve mazlumun katledildiği biliniyor. Bununla birlikte yaşının küçüklüğüne rağmen korkunç bir zulmün kurbanı olmasından ötürü Yasin Börü ismi sembolleşti. Bu yüzden sözkonusu dava Yasin Börü davası diye anılmakta.

5 Ekim Pazartesi günü saat 9’da Ankara Adliyesi'nde görülmeye başlanacak olan Yasin Börü davasının çok yakın bir tarihte yaşanmış korkunç bir zulümle hesaplaşma açısından anlamı büyük. Her fırsatta bu ülkenin tarihinde yaşanmış zulümlerle, katliamlarla yüzleşilmesi gerektiğine dair çağrılar yapan kimi çevrelerin Kobani bahanesiyle icra edilen bu çılgınlık karşısında bugüne kadar takındıkları tavır ise kesinlikle tutarlılık taşımıyor.

Bu gerçeği de dikkate alarak Özgür-Der Genel Merkezi, adalet ve vicdan sahibi herkesi duyarlı davranmaya ve 5 Ekim’de Ankara Adliyesi'nde görülecek davayı yakından takip etmeye çağırmakta. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum