1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yaşar Kemal Hayatını Kaybetti
Yaşar Kemal Hayatını Kaybetti

Yaşar Kemal Hayatını Kaybetti

Yazar Yaşar Kemal, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

01 Mart 2015 Pazar 00:48A+A-

Alınan bilgiye göre, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritm bozukluğu sebebiyle 14 Ocak'ta İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Kemal, yaşamını yitirdi.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, Kemal'in çoklu organ yetersizliği nedeniyle tedavi altında tutulduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Değerli yazarımız Yaşar Kemal beyefendi, bugün saat 16.46 itibariyle maalesef vefat etmiştir. Kendilerini kaybettik. Biliyorsunuz karaciğer varis hastalığı vardı, enfeksiyon hastalığı ortaya çıkmıştı. Çoklu organ yetersizliği tablosu söz konusuydu. Yoğun bakım ünitesinde 14 Ocak'tan bugüne tedavi görmekteydi. Çoklu organ yetersizliği dendiği zaman solunum sistemi, dolaşım sistemi, kalp ve damarlar, böbrek ve diğer organların etkilenmesi söz konusu. Bu süreçte günlük olarak bilgilendirdiğimiz gibi yapay solunum desteği ve diğer tedaviler yapıldı. Fakat giderek ortaya çıkan metabolik tablo ve ritim bozukluğuna bağlı olarak bugün saat 16.46'da kaybettik."

HABERE YORUM KAT