1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yaşar Kaya: Öcalan Gerekeni Yapacak
Yaşar Kaya: Öcalan Gerekeni Yapacak

Yaşar Kaya: Öcalan Gerekeni Yapacak

DEP eski Başkanı Yaşar Kaya: “Sokağa çıkın çağrısı yanlıştı. Öcalan, Hatip Dicle ile çok iyi anlaşır. Ben bu kez Öcalan’ın mutlak eylemsizlik çağrısı yapacağını düşünüyorum” dedi.

27 Kasım 2014 Perşembe 01:53A+A-

DEP eski Başkanı Yaşar Kaya, Öcalan’ın Kobani olaylarını en iyi okuyan kişi olduğunu belirterek, “Öcalan, Hatip Dicle ile çok iyi anlaşır. Ben bu kez Öcalan’ın mutlak eylemsizlik çağrısı yapacağını düşünüyorum” dedi.

Çözüm sürecinde gözler 30 Kasım Pazar günü İmralı’ya gidecek genişletilmiş HDP heyetinin açıklayacağı mesajlara çevrilirken, heyette Hatip Dicle’nin de bulunacağı beklentisi sürece yönelik yeni yaklaşımlar getirdi. DEP eski Başkanı Yaşar Kaya, Hatip Dicle’nin heyette yer almasının olumlu olduğunu belirterek, “Öcalan, Hatip Dicle ile çok iyi anlaşır. Hatip, önce Leyla Zana’lar ile 10 yıl hapis yattı, sonra KCK’dan yine 5 yıl yattı. Öcalan ile aynı dönemlerde mahpus olduğu için birbirlerinin bakış açısını en iyi onlar anlar. Geçmişten beri de birbirleriyle diyalogları iyidir. O nedenle Hatip’in heyette bulunması çözüme yönelik en önemli mesaj niteliği taşıyor” diye konuştu. Mutlak eylemsizlik talimatının Öcalan tarafından bu kez verilmesi beklentisine ilişkin ise Yaşar Kaya, şunları söyledi: “Ben bu kez Öcalan’ın mutlak eylemsizlik çağrısı yapacağını düşünüyorum. Böylece hükümetle üzerinde uzlaşılan konular da hayata geçmeye başlayacaktır. Çünkü çatışmayla bir yere gidilemeyeceğini  Öcalan biliyor, artık HDP gördü, Kandil de görecektir. Sorun için 40 bin kişi öldü, Kobani’de 40 kişi daha öldü. Ölümle yol alınamayacağı da artık görüldü.”

Çatışmayla sorun çözülmez

Yaşar Kaya şöyle devam etti: “Yıllarca devlet Kürt temsilcilerle konuşmadı. Ben bir cenaze kaldırmak için 3 kez Köşk’te Demirel ile tartıştım. Onlar bugün devletle aynı masayken silahları dışarı çıkartmadan konuşamazlar. 90’lar çok geride kaldı. Oturup konuşulacaksa doğru düzgün konuşulmalı. Her şey masada konuşulmalı. Sokakta değil.”

Erdinç Akkoyunlu / STAR

Etiketler :

HABERE YORUM KAT