1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yasakçı Profesör için İçin Suç Duyurusu
Yasakçı Profesör için İçin Suç Duyurusu

Yasakçı Profesör için İçin Suç Duyurusu

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü için mağdur ettiği öğrenciler İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

17 Ocak 2012 Salı 14:57A+A-

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü için mağdur ettiği öğrenciler İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler dilekçelerinde, Pekünlü’nün “eğitimi engellediği, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği, kamu görevini kötüye kullandığı, hürriyeti tehdit ettiği, huzuru bozduğu, ayrımcılık yaptığı, manevi işkencede bulunduğu” için yargılanmasını istediler..

Başörtülü öğrencilerin eğitim hakkını engelleyen Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yaşadıklarını anlatan mağdur öğrenciler, bir bilim adamının, inançlarından dolayı başını örten öğrencilerle uğraşmayı kendisine ilke edinmesini anlayamadıklarını kaydetti. Öğrenim haklarının kısıtlandığını ve haksız yere engellendiğini belirten öğrenciler, sıkıntının giderilmesi için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na “eğitim öğretim hakkının engellenmesi”, “özel hayatın gizliliğini ihlâli”, “kamu görevinin sağladığı yetkiyi kötüye kullanarak hürriyeti tehdit”, “kişinin huzurunu bozma”, “ayrımcılık yasağını ihlâl” ve “manevi işkence” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunan Matematik Bölümü öğrencisi F.G., Prof. Dr. Pekünlü’nün özellikle derslere giriş saatini takip ettiğini, bölüm binasının kapısında ya da koridorda bekleyip karşısına geçerek başörtülü olarak okula girmesini engellediğini, ardından cep telefonuyla fotoğrafını çekerek hakaret ettiğini söyledi. Bunun üzerine peruk takarak okula girmeye çalıştığını anlatan öğrenci, bu sefer de, “Perukla dahi giremezsin.” diyerek kendisini engellediği iddia etti. Tek isteğinin okumak olduğunu belirten F.G., bunun da engellendiğini kaydetti. Yaşıtları derslere girerken kendisinin gözü yaşlı dışarıda beklemesinin anlaşılır bir yanı olmadığını ifade eden F.G., bunun yanında duyduğu hakaretlerin de had safhaya ulaştığını söyledi.

YÖK’e başvuran Matematik Bölümü öğrencilerinden E.O. ise final sınavlarına girmek için okula gittiklerini ancak Pekünlü’nün binada başörtüyle bulunmalarının suç olduğunu ve ayrılmalarını istediğini aktardı. Dekanlıktan izin aldıklarını söylemesi üzerine hocanın yanlarından bir süre ayrıldığını belirten E.O, sınav başlamak üzereyken tekrar gelen hocanın güvenlik görevlisi çağırdığını ve öğrencilerin suç işlediği gerekçesiyle dışarıya çıkarılmalarını istediğini kaydetti. Pekünlü’nün üniversite güvenlik görevlisinin, “Canınıza kast edecek bir şey mi yaptılar?” sorusuyla daha çok sinirlendiğini anlatan E.O., gerekli izni dekanlıktan aldıklarını söylediğini, güvenliğin de, “Polisle halledin” diyerek sınıftan ayrıldıklarını söyledi. Dekanlığın Prof. Dr. Pekünlü’nün üzerinde fazla yaptırım gücü olmadığından sınavın C blok yerine A bloğa alındığını ve sıkıntının bu şekilde aşıldığını ifade etti.

Yaz okulu kapsamında geldikleri Bilgisayar Bilimleri dersine alınmadıklarını belirten N.G. ise, “Bizi hiçbir şekilde içeriye almayacağıını, üstü olmasına rağmen dekan dahil olmak üzere hiç kimseyi tanımayacağını söyledi. Dört yıldır çektiğim sıkıntı yüzünden psikolojim düzelmiyor. Son yaz okulunda da aynı şeyle karşılaştım. Artık bu mağduriyetimin giderilmesi için gereğinin yapılmasını istiyorum.” diye konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

1 Yorum