1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yasakçı Borusan'dan Başörtüsü Hediyesi
Yasakçı Borusandan Başörtüsü Hediyesi

Yasakçı Borusan'dan Başörtüsü Hediyesi

İsmi başörtüsü yasakçısı olarak anılan Borusan imajını düzeltmek için kadın çalışanlarına yemeni hediye etti.

25 Aralık 2012 Salı 12:55A+A-

Bir dönem başörtüsü ile ilgili iddialarla gündeme gelen Borusan Holding'in, yılbaşı hediyesi olarak bir başörtüsü çeşidi olan ve Anadolu'da çok kullanılan yemeni dağıtması ilgi çekti.

BAŞÖRTÜLÜ BAYAN İMAJ SORUNU

Takvim gazetesinden Burçin Göktan'ın haberine göre, geçtiğimiz yıl aralık ayında gündeme gelen iddiaya göre; Borusan Otomotiv, bir aracı başörtülü gazeteci tarafından test edildiği için TV programı sponsorluğundan çekilmişti. Ünlü rallici Burcu Çetinkaya, BMW sponsorluğundaki programında, Mini Cooper otomobili test etmişti. Bu test sürüşünde başörtülü gazeteci Merve Sena Kılıç da yer aldı. İddiaya göre; Borusan Holding'in Avcılar satış ofisinde çalışan Mini Marka Yöneticisi Hakan Bayülgen, Çetinkaya'yı arayarak, "Mini Cooper'ın yanında türbanlı bir bayan gördük. Bu bizim için bir imaj sorunu oluşturdu. Yurt dışı bunu istemiyor" dedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Ardından sponsorluğun iptali gündeme geldi. Gelen tepkiler üzerine Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "Hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz" demişti.

SORUMLU İŞTEN ÇIKARTILDI

Marka müdürü olan çalışanının, dini inançlar ve başörtüsünün MINI markasına olumsuz etkileri olabileceği yönünde ifadesi bulunduğuna işaret eden Uğur, bu çalışanın işine son verildiğini de söylemişti. Yapılan yazılı açıklamada da, "Borusan Otomotiv olarak kimseyi dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmamız söz konusu olamaz" ifadeleri kullanılmıştı.

AFYON'DA YAPILDI

Borusan'ın yılbaşı hediyesi dağıttığı yemeniler, Afyon'da özel olarak üretildi. Hediyenin yanındaki bilgi notunda, "Bu yemeni, Afyonkarahisar Asım Kocabıyık Mikrofinans Şubesi desteğiyle emeklerini değere çeviren kadın lar tarafından size özel olarak üretilmiştir" ifadeleri yer aldı. Dilek kısmında ise, "Yeni yılın tüm kalpleri ısıtması, sağlık ve barış getirmesi dileğiyle, mutlu yıllar" denildi.

KADINA DESTEK

Borusan'ın notunda Afyon'daki çalışmalar şöyle anlatıldı: "Asım Kocabıyık Mikrofinans Şubesi, Borusan Kocabıyık Vakfı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2009'da kuruldu. Afyonkarahisar'da yaşayan 820 kadına kredi sağlayan Şube, kadınların fırıncılıktan kuaförlüğe, gıdadan el emeği ürünlerin üretimine kadar uzanan farklı iş alanlarında girişimci olmalarının önünü açtı. Kadınların aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar artarak devam edecek."

HABERE YORUM KAT