1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yasak Cuma Namazına Engel Olamadı
Yasak Cuma Namazına Engel Olamadı

Yasak Cuma Namazına Engel Olamadı

İşgal polisi, 40 yaş altı Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya ulaşmasına izin vermedi. Filistinliler cuma namazını sokaklarda kıldı.

02 Ekim 2015 Cuma 15:30A+A-

İşgal, polisi, 40 yaş altı Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya ulaşmasına engel olurken, Filistinliler cuma namazını sokaklarda kıldı.

Eski Şehir ve Mescid-i Aksa çevresindeki kapıları tutan yüzlerce işgal güçleri, 40 yaşın altındaki erkeklerin Mescid-i Aksa'ya gitmesine izin vermedi. Buna tepki gösteren Filistinliler, Aksa çevresine kurulan polis barikatları önünde Cuma namazını kıldı.

Bir Filistinli darp edildi

Mescid-i Aksa'nın kuzey surlarında yer alan Aslanlı Kapı'da bir işgal askeri, yasağa itiraz eden bir Filistinlinin yüzüne yumruk atması ve başka bir Filistinlinin gözüne biber gazı sıkması AA kameramanı tarafından kaydedildi.

Çevredekilere işgal askerlerinin ses bombası ve gözyaşartıcı gaz ile saldırısının ardından Müslümanlar cuma namazını sokakta kıldı.

Öte yandan Kudüs ve çevresinde işgal güçleri tarafından alınan olağanüstü "güvenlik önlemleri" dikkat çekti. Şehir helikopterlere ve gökyüzündeki balonlara yerleştirilen kameralar tarafından an be an izlendi. Atlı polislerle, içi foseptik dolu olan TOMA'lar da sokaklar da hazır bekletildi.

İşgal polisinden yapılan yazılı açıklamada, cuma namazı için 40 yaş altı Müslüman erkeklerin Aksa'ya girişine izin verilmeyeceği, kadınların girişine ise bir kısıtlama getirilmediği bildirilmişti.
 

AA

HABERE YORUM KAT