1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. YAŞ Kararlarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Açıkladı
YAŞ Kararlarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Açıkladı

YAŞ Kararlarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Açıkladı

YAŞ kararlarını, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı.

28 Temmuz 2016 Perşembe 22:21A+A-

YAŞ bugün tarihte ilk kez Genelkurmay Karargahı yerine Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Kritik toplantıda hem TSK’daki terfi ve atamalar, hem de 15 Temmuz'daki darbe girişimi tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, YAŞ kararlarını onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YAŞ kararlarına ilişkin açıklama yaptı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın yaptığı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele görevlerine devam edecek.

Jandarma Genel Komutanlığına Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Genelkurmay İkinci Başkanlığına ise 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın atandığını belirten Kalın, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün, 1. Ordu Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever'in, 2. Ordu Komutanlığına Orgeneral İsmail Metin Temel'in, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına Orgeneral Tahir Bekiroğlu'nun atandığını söyledi.

Kalın, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in de görevlerine devam edeceğini kaydederek, "Kararlar milletimize ve ordumuza hayırlı olsun." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT