1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yargısız İnfaz Medyası Çakırgil’in Star’da Yazmasından Rahatsız Olmuş!
Yargısız İnfaz Medyası Çakırgil’in Star’da Yazmasından Rahatsız Olmuş!

Yargısız İnfaz Medyası Çakırgil’in Star’da Yazmasından Rahatsız Olmuş!

Her fırsatta masuniyet karinesinden söz edenler, darbe hukuksuzluğunun ürettiği mağduriyetten şikayet edenler Selahaddin Eş’i çoktan mahkum etmişler bile!

31 Ağustos 2015 Pazartesi 18:59A+A-

Musa Üzer / Haksöz Haber

Hukuksuz yargılamalar, işkence altında alınan ifadeler sebebiyle geçmiş yıllarda Türkiye’de birçok kişinin canı yakıldı. Kimi zindanlarda, dört duvar arasında yıllarca kaldı -ki bugün de hala aynı mağduriyeti yaşayan Müslümanlar bulunmakta, kimi de ceberrut sistemin baskısından hicret edip anne-baba, eş-dost hasretiyle o ülke senin bu ülke benim yaşamak zorunda kaldı. İslamcısından solcusuna, Kürtçüsünden Türkçüsüne sayısız mağdur üreten Kemalist sistemin yol açtığı haksızlıkların düzeltilmesi açısından önemli gelişmeler yaşandı. Örneğin Kemal Burkay, Yaşar Kaya  ve Şivan Perwer gibi muhalif kimlikleriyle bilinen siyasetçiler yurda dönüş yapabildi. Geç kalınmış olsa da iyi bir gelişmeydi! Bir nebze de olsa mağduriyet giderilebilmişti.

Aynı çerçevede 1980’den beri Kemalist sistemin baskısı sonucunda hicrette yaşayan Selahaddin Eş Çakırgil’in de mağduriyeti kısa bir süre önce nihayet sona erdi ve memlekete dönüş yapabildi. Gerek 12 Eylül, gerekse de 28 Şubat darbe süreçlerinde, sistematik işkence altında alınan ifadeler doğrultusunda özellikle Selahaddin Eş Çakırgil’in ismi akıl ve mantıkdışı isnatlarla bazı “eylemlere” bulaştırılmaya çalışılmıştı. Maruz kaldığı yargısız infazlar neticesinde neredeyse pek çok sansasyonel eylemin arkasındaki isim imajı oluşturularak mahkum edilmeye çalışılmıştı.  

İslami camianın ve basın yayın alanında birçok kişinin on yıllardır tanıdığı, bildiği Selahaddin Eş Çakırgil’in geç kalınmış mağduriyetinin giderilmesi vicdan ehli insanların yüreğine ne kadar su serptiyse, Müslümanlara ve değerlerine düşmanlığı kimlik edinmiş çevreleri de o kadar rahatsız etmiş anlaşılan. Uzun yıllardır haksözhaber sitesinde ve dönüşünden sonra Diriliş Postası’nda yazan Çakırgil’in Star gazetesinde yazmaya başlayacak olmasını adeta “Nasıl böyle bir şey olabilir?” algısı oluşturacak şekilde vermek için Doğan Medya, Paralel’in Taraf’ı, Sol haber yayın organları hep birlikte adeta seferber oldular. Haberi servis eden editörlerin yaşından daha fazla gazetecilik deneyimi olan Çakırgil’in Star’da yazacak olması kendilerini niye ilgilendiriyorsa sorgulayan edalar sergilediler.

Bağnaz zihniyetli statükocular hala yapacakları yayınlarla insanların hayatını zindan edeceklerini zannediyorlar ama aldanıyorlar. Rabbimizin de yardımıyla Selahaddin Eş Çakırgil, Star’da ya da başka bir yayın organında daha doğrusu bulunduğu her ortamda hakkı, adaleti, iyiliği, güzelliği yazmaya, tavsiye etmeye devam edecek inşallah!


Servis edilen haberin metni:

Mumcu, Üçok, Kışlalı, Aksoy cinayetleri davası sanığı Star'a yazar oldu

Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy cinayetlerini konu alan UMUT davası sanıklarından Selahaddin Eş, Star gazetesine yazar oldu. Uzun yıllar yurt dışında bulunan ve Çakırgil soyadını alan Eş'in, geçen yıl Aralık ayında mahkemenin verdiği tutuklanmama güvencesi ile Türkiye'ye döndüğü ortaya çıktı.

Cummhuriyet gazetesinin haberine göre, yazarları Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy'un cinayetlerini konu alan UMUT (Uğur Mumcu Uzun Takip) davası sanıklarından Selahaddin Eş, Star gazetesine yazar oldu.

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yurt dışına çıkıp, 35 yıl sonra dönen Selahaddin Eş Çakırgil, daha önce Vakit gazetesinde yazıyordu. Odatv’nin haberine göre Tevhid- Selam Kudüs Ordusu örgütünde “özel görevli olmak, sevk ve yönetiminde bulunmak”la suçlanan Selahaddin Eş ile Selahaddin Eş Çakırgil’in nüfus kaydının bire bir aynı olduğu gündeme gelmişti.

Star’ın yeni yazarı Çakırgil soyadını ise, “bazı hukuki sıkıntılar nedeniyle” tercih ettiğini söylemişti. Star’ın dünkü haberinde Çakırgil, “Erdoğan başta olmak üzere, çevresindeki çekirdek kadroyu genel hatlarıyla kendi değerlerime en yakın insanlar olarak görüyorum” dedi.

Güvence verilmiş

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin özel yetkili mahkemeler kaldırıldıktan sonra kendisine devredilen dosyada Eş’e Türkiye’ye dönmesi için 12 Aralık 2014 tarihinde tutuklanmama güvencesi verdiği ortaya çıktı. Bu karar aynı zamanda Eş hakkında geçmişte çıkarılan kırmızı bültenin de kaldırıldığı anlamına geliyor. Bu karar sonrası Eş, Türkiye’ye döndü.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum