1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Yarbay Murat Bolat: ABD, Erdoğan'ın Konumunu Verecekti
Yarbay Murat Bolat: ABD, Erdoğan'ın Konumunu Verecekti

Yarbay Murat Bolat: ABD, Erdoğan'ın Konumunu Verecekti

ABD darbe girişimine destek oldu mu soruları tartışılırken Yarbay Murat Bolat'ın anlattığına göre Erdoğan'ın yeri bulanamasaydı ABD konum verecekti söyledi.

28 Temmuz 2016 Perşembe 21:24A+A-

FETÖ'cü cuntacıların, darbe girişiminden bir gün önce Ankara Ostim’de bir evde toplantı yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik operasyonu planladıkları ortaya çıktı.

Erdoğan’ın yerinin tespit edilememesi halinde ise cuntacılar, Amerikalılar’dan yer tespiti ve net konum ile ilgili yardım alarak operasyonu gerçekleştirecekti.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı vatan hainlerinin ihanet planları, kalkışmanın olduğu gece polisi ve vatandaşları tarayan helikopterlerin havalandığı Güvercinlik 1. Kara Havacılık Alayında Bakım Tabur Komutanı olan Yarbay Murat Bolat'ın itiraflarından çıktı. Bolat, savcıya şöyle ifade verdi:

MARMARİS TÜM PLANLARI DEĞİŞTİRDİ

Cumhurbaşkanının İstanbul'da alınması planlanmış ama Erdoğan Marmaris'e gidince bu plan bozulmuş. Plana göre İstanbul'da Cumhurbaşkanını SAT/SAS komandoları alacakmış ve bu ekip belliymiş. Ama Cumhurbaşkanı Marmaris'e gidince bu plan değişmemiş.

80-90 KOMANDOYLA BASKIN

Yeni planı ise odada bulunanlar şu şekilde sıraladı; SAT/SASkomandoları İstanbul'daki kışlalarından silah depolarındar silah çaldıktan sonra 4. Kara Havacılık Skorsky'leri ile İzmir Çiğli'ye gidecek. 3. Kara Havacılık Alayı'ndan 3 Cougar personel taşıyan helikopter de bu ekiple Çiğli'de buluşacak, ayrıca Çiğli'deki Cougar da bu ekibe dahil olacak. Yani 3 Skorksy ve 6 Cougar ile bir filo oluşacak. Yani 80-90 kişilik bir güç ile Cumhurbaşkanını almaya gidilecek. Kaldığı otelden bir şekilde rehin alınan Cumhurbaşkanı Milas üzerinden Çiğli'ye getirilecek.

ABD'LİLER NET KONUM VERECEKTİ

Cumhurbaşkanının yerinin tespit edilememesi halinde iseAmerikalılardan yer tespiti ve net konum tespiti ile ilgili olarak yardım alabileceklerini ve ayrıca 3-4 kişilik sivil kıyafetli bir ekibin Cumhurbaşkanını takip ettiklerini söylediler. Cumhurbaşkanını Milas'tan rehin aldıktan sonra Skorsky ile taşınacaktı. Bu esnada da Skorsky'nin yakıt ikmali Milas'ta yapılacaktı.

ERDOĞAN'I ÖLDÜRECEKLERDİ

“Karşı bir operasyon olması durumunda ise Özel Kuvvetlerden olduğunu tahmin ettiğim şahıs, 'Cumhurbaşkanı'nı kimsenin ellerinden alamayacağını' söyledi. Bende bu konuşmalardan Cumhurbaşkanı'nı kurtarmak için yapılacak bir operasyonda bizim başarısız olmamamız durumunda onu rehin alan ekibinCumhurbaşkanı'nı öldüreceğini anladım.

DARBE ASLINDA 16 TEMMUZ SAAT 03.00'TE OLACAKTI

Bu planları biz 14 Temmuz 2016'da gece saatlerinde konuştuk. Yapılan bu plan uygulamaya 16 Temmuz gece 3'te devreye girecekti. Herşey eş zamanlı başlayacaktı. Bu esnada Binbaşı Okan Kocakurt, özel kuvvetçi şahsa Çiğli'den sonra Cumhurbaşkanın nereye götürüleceğini sordu. Ama bir özel kuvvetçi şahıs 'orasını karıştırma' diyerek bilgi vermedi.

HAKAN FİDAN VE EFKAN ALA NASIL ALINACAKTI?

İtifrafçı olan Bolat, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın alınmasıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

“Hakan Fidan MİT lojmanlarındaki villasından alınacaktı. Bunun için de bir Skorksy ve 2 Cougar ile personel MİT'in içine indirilecek. Ama Fidan'in ikametinin bahçe kapısının iki metrelik demir kapı olduğunu, bu demir kapıyı saldırı helikopteri olan kobranın vuracağını, kapı açıldıktan sonra inen ekibin Fidan'ı rehin alacağı planı yapıldı. Karşı operasyon yapılması durumunda MİT içerisinde karşı operasyon yapanların vurulacağı söylendi.

SİLAHLI ÇATIŞMAYLA ALINACAKTI

Efkan Ala'nın tespit edilen iki ikameti için karadan müdahele edilerek, ikametlerine yaklaşılacak. Nöbetçiler etkisiz hale getirilecek, silahlı çatışmaya girilerek Efkan Ala alınacak.

BİNALİ YILDIRIM PLANI

-Başbakan Binali Yıldırım'a yapılacak operasyona göre BaşbakanlıkOfisi'ne karadan girilecek. Çatışmaya girilerek Başbakan alınacak ama bu planın ayrıntıları konuşulmadı."

BİZDEN OLMAYAN HERKESİ VURUN!

Bolat şunları anlattı:

Yarbay Özcan Karacan telsizden bizden olmayan herkesi vurun talimatını veriyordu. Ben hemen Bakım Tabur Komutanlığı Whatsapp grubuna, 'darbeyi kast ederek sakın bizden kimse bu işe karışmasın bu bizim savaşımız değil' şeklinde mesaj gönderdim. Sabah aydınlandığında darbecilerin Güvercinliği terk etmesi üzerine sivil kıyafetlerimizi giyerek kaçtık."

BU ÜLKEYİ GEREKİRSE YERLER BİR EDERİZ

Kurmay Başkanının odasında Kurmay Başkanı Mehmet Şahin, Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Işık ve eski Kurmay Başkanı Albay Mustafa Durmuş'un olduğunu gördüm. Bunlara hitaben 'ne oluyor, darbeye başladınız mı, kaçıyor musunuz?' diye sorduğumda, Ünsal Işık Paşa, darbenin planlandığı gibi gittiğini söyledi. Ben de 'bu saatte belirlenen hedeflerin hiçbirisini alamazsınız, halk direnir, çok kan dökülür' dedim. Benim bu söylediklerim üzerine Mehmet Şahin, 'dönmek yok, sen ne diyorsun? Gerekirse Hava Kuvvetleri bu ülkeyi yarın yerle bir eder' dedi.

Kaynak: Sabah

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT