1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yaralı Kadını Kurtarmak İçin Hayatını Ortaya Koydu
Yaralı Kadını Kurtarmak İçin Hayatını Ortaya Koydu

Yaralı Kadını Kurtarmak İçin Hayatını Ortaya Koydu

Esed’in tüm zulümlerinin devam ettiği Suriye'de 17 yaşındaki gencin yaptıkları tüm dünyada konuşuluyor.

14 Aralık 2012 Cuma 00:11A+A-

CNN'de yayınlanan bir görüntü ile Suriye'de hiç tanımadığı ve keskin nişancı tarafından vurulan kadını kurtarmaya çalışan 17 yaşındaki Abdullah, herkesin konuştuğu isim haline geldi.

Halep'te saniye saniye kaydedilen olayda, Abdullah isimli gencin tanımadığı bir kadın için canını ortaya koyması gözler önüne seriliyor.

Görüntülerde, Halep'te keskin nişancı tarafından vurulan yaralı kadının yanına sürünerek giden Abdullah'ın kadını sürükleyerek ateş hattından çıkarmaya çalışması kaydediliyor. Silah seslerinin arasında, uzun uğraşlar sonunda kadını bir iple bağlayan genç kahraman, hızlı bir şekilde arkadaşlarının yanına dönüyor.

Daha sonrasında ise, kadın bu iple çekilerek ateş hattından uzaklaştırılıyor. Fakat ne yazık ki, kadın aldığı yaralardan sonra yaşamını yitiriyor. Görüntülerin sonunda ise hayatını yitiren kadının oğlu, annesinin cansız bedeninin yanında gözyaşlarına boğuluyor.

Halep'te görüntülenen ve insanların yüreğine işleyen bu görüntülerden sonra CNN ekibi Abdullah Hadi Feyhan isimli genç ile röportaj yaptı.

Abdullah, yaptığı açıklamada kendisini kahraman olarak görmediğini söylerken, iç savaş sonrası muhalif güçlere katıldığını anlattı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum