1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Yalılarında Viski İçip HDP’ye Oy Veren Şerefsizler!”
“Yalılarında Viski İçip HDP’ye Oy Veren Şerefsizler!”

“Yalılarında Viski İçip HDP’ye Oy Veren Şerefsizler!”

MHP dururken, AKP iktidar olmasın diye yalılarında viski içip HDP’ye oy verenleri şerefsizlikle suçlayan Bahçeli, bahsettiği güruh MHP’ye oy vermiş olsaydı sorun görecek miydi?

03 Ağustos 2015 Pazartesi 11:49A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP'ye oy verenlere yüklenen Bahçeli, yalılarında içkilerini yudumlarken HDP'ye oy verenleri “şerefsizlikle" suçladı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Devlet Bahçeli, MHP'nin Genişletilmiş İl İstişare Toplantılarında ilginç anekdotlar anlatarak ve çarpıcı örnekler vermiş. Gazete Bahçeli’nin kapalı toplantıda şu ifadeleri kullandığını yazdı:

“HDP, çözümü çok aşmış, sürekli taviz ile Türkiye'den beklentileri var. Irak'ta Suriye'de İran'da oluşturmaya çalıştıkları 4 parçalı Kürdistan'ın Kuzey ayağı üzerinde çalışmalarının sürdüren bir hain güruhudur. Halktan destek almış. Silahı dayayarak, '248 köyden 248'ini de istiyorum, yoksa içinizden istediğimi çeker vururum' oy tehdidiyle bir topluluk yaratılıyorsa, öbür taraftan İzmir'de Marmaris'te yazlıklarında yatıp AKP'nin olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen; ama HDP'yi Meclis'e taşıyan zavallılar, Türkiye'nin kaymağını yiyenler, boğazda yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun.”

Bahçeli’nin işaret ettiği şekilde, Türkiye’de düzenin imkanlarından en fazla yararlanan ayrıcalıklı kesimleri içinde son seçimde HDP’ye ciddi bir eğilim ortaya çıktığı bilinmekte. Doğan medyanın tavrı da bu eğilimi yansıtmıştı zaten.

İlginç olan ise Bahçeli’nin bu kesimi suçlarken nende böyle davrandıklarını da doğru tespit etmiş oılması. Dertlerinin HDP’yi yüceltmek değil, AKP’yi batırmak olduğunu söylüyor. Yani bu “şerefsiz” güruh aslında kendisinin de ortak olduğu bir nefret duygusu ile hareket ediyor. Ne var ki, AKP’den nefret etme noktasında ortaklaştıkları bu kesim çözüm olarak kendilerine değil de HDP’ye yönelince Bahçeli tarafından şerefsizler şeklinde tanımlanıyor. Çok ilginç! 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum