1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalçın Akdoğan Ne Söylüyor?
Yalçın Akdoğan Ne Söylüyor?

Yalçın Akdoğan Ne Söylüyor?

Sayın Yalçın Akdoğan bırakınız şikayet etmeyi! Örgütün baskısıyla bir tablo oluştuğunu görüyoruz ama maalesef buna dünya sessiz kaldı demeyi de bırakın lütfen. Siz niçin sessiz kaldınız onu söyleyiniz?

07 Temmuz 2015 Salı 01:11A+A-

Musa Üzer / Haksöz Haber

HDP ve PKK’nın Çözüm Sürecinin ortaya yanlış konulmasından dolayı bütün bölgede terör estirecek bir hakimiyet kurma gücüne ulaştığını bütün dünya biliyor galiba bir tek AK Parti Hükümetinin üyeleri bilmiyor. Milletvekili adaylarının Diyarbakır merkezindeki ara sokaklarda dahi seçim propagandası yapamayacak kadar aciz durumda olduklarını hafife alanlar 10’a 1’lik sonuçtan da ders almayıp esasta hiçbir anlam ifade etmeyen, acziyet göstergesi cümleler kurmaya devam ediyorlar.

Özellikle ilçelerde ve köylerde HDP’ye insanların ne kadar “özgür iradeleriyle” oy verdiklerini çok iyi yansıtan sandık sonuçlarını yorumlamak vatandaşın işidir, hükümet makamında olanlar ise bu tablo karşısında iş yaparlar. Diktatör Esed’in seçim sonuçlarını duyduğunda “Yuhh artık! Ben ve babam bile sonuçları böyle %100 yapmazdık. Bunlarda da hiç insaf yokmuş!” diye tepki göstereceği skandal bir tablo var karşımızda ama gelin görün ki hal ve hareketleriyle zannedersiniz “ilahi devletin” temsilcileri konuşuyor gibi bir tarzı olan muhteremlerden Yalçın Akdoğan da aynen sade vatandaş gibi sadece yorum yapıyor. Ha bir de kameraları başka alanlara çevirmeye çalışıyor Akdoğan. Güya Avrupa’dan gelen heyetler AK Parti’nin tekrar kazanması üzerinden seçimleri şaibeli göstermeye çalışacaklardı. Tuzak boşa çıkmış. Oh be desenize memleket büyük bir tehlikeyi atlatmış. 

Sayın Yalçın Akdoğan bırakınız şikayet etmeyi! Örgütün baskısıyla bir tablo oluştuğunu görüyoruz. Ama maalesef buna dünya sessiz kaldı demeyi de bırakın lütfen. Siz niçin sessiz kaldınız onu söyleyiniz? Hani böyle bazen esip gürlüyordunuz ne oldu? Niçin bu despotluk için hiçbir şey söylemediniz? Daha doğrusu siz söyleme makamında değilsiniz, icraat makamındasınız. Eliniz armut mu topluyordu da insanların özgür iradeleriyle tercih yapmalarını engelleyen şartlara müdahale etmediniz onu söyleyiniz? Aksi takdirde ya anlamlı cümleler kurun ve iş yapın ya da hiç ortalıkta görünmeyin en iyisi.

İşte Yalçın Akdoğan’ın Açıklaması

HDP'nin sandık hilesi için hükümetten ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan doğu illerindeki HDP'nin çoğu sandıkta tulum çıkarmasının şaibeli olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin bazı illerde aldıkları sonuçlara göre bir şaibe görüntüsü olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tulum çıkmış birçok köyde. Diktatörlük rejimlerinde bu kadar çok tulum çıkmaz. 12 Eylül referandumunda belki bu kadar olmamıştır. Nasıl oluyor bu? Bir sürü gözlemci vardı. Hani kıyameti koparacaklardı AK Parti tek başına iktidar olsa, 'Türkiye'de şaibe karışmıştır seçime' diyeceklerdi. Her şeyi hazırlamışlardı, açıklamalarını bile... Nerede bu heyetler? Niye gitmediler, bu köylerde tulum çıktı, bir kişi gitti bir sürü yerde oy kullandı. Bu bir şaibe değil midir? Örgütün baskısıyla bir tablo oluştuğunu görüyoruz ama maalesef buna dünya sessiz kaldı. İstedikleri tablo olunca, HDP barajı geçince 'Türkiye'de son derece iyi bir seçim oldu'. Türkiye'de seçime hiçbir zaman şaibe karışmaz ki... En şeffaf seçimler Türkiye'de oluyor. Bir şaibe karışacaksa HDP'nin oylarına karışır, Güneydoğu'da bazı yerlerde karışır. Biz bunları söylüyorduk. Ama o gelenler bunları görmediler. O gelenler zaten o tablo çıksın diye uğraşıyorlardı."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan bu açıklamaları Kanal 24'teki "Ankara Masası" programında yaptı.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum