1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalan Cumhuriyet’i
Yalan Cumhuriyet’i

Yalan Cumhuriyet’i

Cumhuriyet gazetesi Eminönü Meydanında dün yapılan Gazze eylemi haberinde iğrenç bir yalana imza attı.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 14:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet gazetesi bugün (26 Temmuz) Gazze dayanışma eylemlerine dair bir haber yapmış, haber sol-Kemalist zihniyetin pejmürdeliğini ve iftiracılığını yansıtıyor.

İslamcılara yönelik eleştirinin manşetten verildiği bir haber bu! 60’lı yılların sonlarında Filistin mücadelesine destek olmak için Filistin’e giden bazı solcularla röportaj yapılmış. “Bize terörist diyorlardı” başlığıyla sunulan röportajın merkezinde İslamcılık eleştirisi var. Neymiş, İslamcılar o gün onlara terörist diyorlarmış, dolayısıyla bugünkü sözlerinin de bir tutarlılığı yokmuş! Söylediklerinin saçmalığı bir yana, geçmişe çakılıp kalmış bir zihniyetin tezahürü boş sözler bunlar, bugüne bir türlü gelemiyor, şu andaki sorumluluğu es geçiyor.

Gazetenin asıl çirkinliği ise Gazze dayanışma eylemine dair haberinde ortaya çıkıyor. “Cuma namazı çıkışı protesto” başlığıyla verilen haberde Eminönü’nde Filistin ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunca düzenlenen etkinlikten söz ediliyor. Haberde geçen şu cümle dikkat çekiyor: “Ellerinde Filistin ve Özgür Suriye Ordusu’nun bayrakları ile Hitler’in fotoğraflarının bulunduğu grup ‘Hamas’a selam direnişe devam’…. sloganları attı.”

Bu iftiraya imza atan gazeteye de, böyle rezil bir gazetecilik anlayışına da lanet olsun! 

cumhuriyet_20140726_8-001.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum