1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yakup Köse Tahliye Edildi
Yakup Köse Tahliye Edildi

Yakup Köse Tahliye Edildi

Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasının infazını tamamlayan Yakup Köse, denetimli serbestlik kapsamında Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 19:47A+A-

Cezaevi çıkışında ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Yakup Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, "28 Şubat zalimleri"nin bu ülkedeki Müslümanlara işkence yaptığını ve Müslüman Anadolu halkını işkence tezgahlarından geçirdiğini söyledi.

O dönemin bedelini mazlumların ödediğini ve ödemeye devam ettiğini belirten Köse, şöyle konuştu:

''Bizim sürecimizde 17-25 Aralık darbe girişimleri olmuştu. Bu süreçte Yargıtay'da 28 Şubat mağdurlarının bir davası daha vardı. Maalesef 25 Aralık'taki ilk operasyon bizim davamızla başladı ve davamız onandı. 6 yıl 8 ay şeklinde cezalandırma çok sembolik bir güne denk geldi. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı gün sosyal medyada paylaştığım, 'O Fethullah Gülen buraya gelecek' mesajından 2 saat sonra operasyon yapılarak bir belediye otobüsünde derdest edildim, gözaltına alındım ve belli başlı cezaevi süreçlerinden geçtim."

Gerek 28 Şubat'ın kara güçleri, gerekse "Paralel Yapı"nın şer odaklarına karşı mücadelelerinin devam edeceğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Köse, şöyle devam etti:

"Bu dava müspet manada sonuçlanana kadar canımla kanımla özgürlük mücadelesini devam ettireceğim. Şu anda hicrette olan, evlerinden uzakta olan, cezaevinde olan kardeşlerimizin ve zindandaki Yusufların bir an önce özgürlüğe kavuşması için elimden gelen mücadeleyi vereceğim. Çünkü bize ve bir Müslüman'a yakışan bu olur.'' 

Gönüldaşlarıyla 10 yıl cezaevinde kaldığını ve bir arada, "gönüldaş gönüldaş" geçindiklerini aktaran Köse, şunları kaydetti:

"Paralel Yapı mensupları şimdi cezaevinde geçinemiyorlar. Hücrelerinde birbirlerini kırıyorlar. Nerede kaldı dava adamlığınız. 'O Fethullah Gülen buraya gelecek' dedim ve tutuklandım ya şimdi de yerini gösteriyorum. O Fethullah Gülen buraya gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın 28 Şubat mağduriyetlerini gidermek için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Eğer 17 Aralık, 25 Aralık ve 28 Şubat darbeleri tam anlamıyla gerçekleşseydi buralarda dar ağaçları kurulmuş ve hepimiz asılmıştık. 28 Şubat mağduru arkadaşlarımızın da cezaevinden çıkmasını bekliyoruz. Alnım ak çıktım ve asla davamdan taviz vermeyeceğim.''

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum