1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yahudi Yerleşimci Bir Filistinliyi Yaraladı!
Yahudi Yerleşimci Bir Filistinliyi Yaraladı!

Yahudi Yerleşimci Bir Filistinliyi Yaraladı!

Batı Şeria'nın güneyindeki Beytullahim kenti yakınlarında bir Yahudi yerleşimcinin bıçaklı saldırı girişiminde bulunması sonucu bir Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

27 Kasım 2015 Cuma 16:16A+A-

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Beytullahim kentinin batısındaki Husan beldesindeki Beitar İllit yerleşim birimi yakınlarında bir Filistinli, Yahudi yerleşimci tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda orta derecede yaralanan Filistinli, el-Huseyn hastanesinde tedavi altına alındı.” denildi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede tansiyon yüksek. Neredeyse her gün İsraillilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinliler vurularak yaralanıyor veya katlediliyor.

Ekim ayı başından bu yana 22'si çocuk 102 Filistinli hayatını kaybetti.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri “yasa dışı” kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT