1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Yabancı Yatırımcıya Vatandaşlık İçin İki Aşamalı Plan
Yabancı Yatırımcıya Vatandaşlık İçin İki Aşamalı Plan

Yabancı Yatırımcıya Vatandaşlık İçin İki Aşamalı Plan

Kalkınma Bakanı Elvan, Türkiye'de yatırım yapacak yabancılara vatandaşlık verilmesine yönelik düzenlemeyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıkaracaklarını belirterek, "İki aşamalı bir geçiş düşünüyoruz." dedi.

24 Eylül 2016 Cumartesi 17:40A+A-

Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de belli miktarda yatırım yapanlara vatandaşlık verilmesini öngören düzenlemeye ilişkin soru üzerine Elvan, bu konuda Bakanlar Kurulu kararı çıkaracaklarını ancak yatırımın limiti konusunda henüz karar vermediklerini söyledi.

"DÜZENLEMEYİ EN KISA SÜREDE ÇIKARACAĞIZ"

İki aşamalı bir geçiş düşündüklerini dile getiren Elvan, "Önce Türkiye'de kalma izni verip kendisinin bu süreçte kişinin kendisiyle ilgili olumsuz bir durumla karşılaşmaması halinde vatandaşlık vermeyi düşünüyoruz." diye konuştu. Elvan, konuyla ilgili çalışmaların İçişleri Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Düzenlemeyi yakın zamanda çıkarmayı düşündüklerini anlatan Elvan, "Darbe girişimi nedeniyle bir aksama söz konusu oldu ama bunu en kısa sürede çıkaracağız." ifadesini kullandı.

Uygulamanın sadece konut alanlara yönelik olmayacağının altını çizen Elvan, fabrika kuran ya da Türkiye'de herhangi bir yatırıma ortak olacak yabancılar için de düzenlemenin geçerli olacağını kaydetti. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yatırımcıları özendirmek istediklerini dile getiren Elvan, uygulamanın dünyanın birçok ülkesinde bulunduğunu belirtti.

DOĞU'DA YILLIK 200 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik teşvik paketi ile bölgede 4 yılda 800 bin kişilik istihdamın öngörüldüğünün hatırlatılması üzerine Elvan, mevcut teşvik sistemi olmadan yılda 100-120 bin arasında ilave istihdam yaratıldığını, yeni teşvik paketi ile mevcudun üzerine 100 bin ilave istihdam oluşturulacağını kaydetti. Elvan, böylece yılda 200 bin kişi istihdam edilmiş olacağını dile getirdi.

"ÇAĞRI MERKEZLERİNE TALEP ARTACAK"

Bölgede kurulacak çağrı merkezlerine ilişkin yol haritasının sorulması üzerine Elvan, kamu kurum ve kuruluşlarının artık çağrı merkezlerini teşvik paketi kapsamındaki 23 ilde kuracakların söyledi.

Çağrı merkezlerinin daha sık kullanılmasını teşvik eden birkaç düzenleme yapacaklarını dile getiren Elvan, "Bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik bir düzenleme yapıldı. Sadece iletişim alanında yapılan bu düzenlemeleri tüm sektörlere uygulayacağız. Dolayısıyla çağrı merkezlerine olan talepte bir artış olacak." dedi.

HABERE YORUM KAT