1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yaalon: “Filistin Devleti Hiçbir Zaman Kurulmayacak”
Yaalon: “Filistin Devleti Hiçbir Zaman Kurulmayacak”

Yaalon: “Filistin Devleti Hiçbir Zaman Kurulmayacak”

Sadece silahtan arındırılmış bir özerk yönetim olacağını ifade eden Siyonist İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, “Batı Yaka'da bağımsız Filistin Devleti hiçbir zaman kurulmayacak” dedi.

15 Ekim 2014 Çarşamba 17:24A+A-

İşgalci İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, bağımsız Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu bir kez daha yineleyerek, Filistinliler için silahtan arındırılmış bir özerk yönetim önerisinde bulundu.

Yaalon, "Israel Hayom" gazetesine verdiği söyleşide Batı Yaka'yı kastederek "Yehuda ve Es-Samira'da Filistin devleti kurulmayacak. Sadece silahtan arındırılmış bir özerk yönetim olacak" dedi.

İsrail'in havada ve karada güvenliğe tamamen hakim olması gerektiğini bildiren Yaalon, Filistinlilerle çözüme çalışmadıklarını, bilakis çatışmayı yönetmeye çalıştıklarını söyledi.

Filistinlilerin İsrail'i yok etmek istediklerini ve İsrail'in 1967 sınırlarına çekilmesiyle yetinmeyeceklerini ifade eden Yaalon, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın barış ortağı değil çatışmayı yönetmenin tarafı olduğunu belirtti. Yaalon, "Ebu Mazin (Mahmud Abbas) İsrail'in Yahudi devleti niteliğini hiçbir zaman kabul etmedi" dedi.

Amerika ve Avrupa'dan gelen tepkiler nedeniyle Batı Yaka'da yerleşim birimi inşası için verilen izinlerin azaltıldığını kaydeden Yaalon, İran dosyası, Filistin davası ve Ortadoğu'yla ilgili diğer bazı konularda ABD ile görüş farklılıkları olduğunu fakat iki ülkenin ortak çıkarlarının sonuçta ağır bastığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum