1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ya Okula Almıyorlar Ya da Tecrit Ediyorlar
Ya Okula Almıyorlar Ya da Tecrit Ediyorlar

Ya Okula Almıyorlar Ya da Tecrit Ediyorlar

Osmaniye’de başörtüsüyle okumak isteyen ilköğretim öğrencilerinin sıkıntıları katlanarak devam ediyor.

13 Ekim 2011 Perşembe 09:12A+A-

Mağdur öğrencilerden Sümeyye Alakuş Mimar Sinan ilköğretim okulu yöneticileri tarafından Ayşe Özdil ise Yalım Erez ilköğretim okulu yöneticileri tarafından üç gündür tecrit ediliyor.

Rehberlik Odasında Tutuyorlar

Başörtüsüyle okumak isteyen ilköğretim öğrencilerinin çektiği sıkıntılar bitmek bilmiyor. Son olarak Mimar Sinan ilköğretim okulunda okuyan Sümeyye Alakuş ve Yalım Erez ilköğretim okulu öğrencisi Ayşe Özdil arkadaşlarından ayrı bir şekilde rehberlik odasında tutularak tecrit ediliyor.

Öğrenci velisi Abdülkadir Alakuş, “Pazartesi günü kızımın durumunu kontrol etmek için Mimar Sinan İlköğretim Okuluna gittim. Kızımın sınıfına gidince derste olmadığını fark ettim. Durumu yetkililere sorunca kızımın rehberlik odasında olduğunu söylediler. Konuyla ilgili okul yönetimi ‘Milli Eğitim Müdürlüğünün bize tebliğ ettiği kararı uyguluyoruz’ dediler.” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili Mimar Sinan İlköğretim Okulu yönetimiyle görüşen TESSEP temsilcilerine, okul yönetimi, muhataplarının Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu, konuyla alakalarının olmadığını ifade ettiler.

osmaniye-ilkogretim-basortusu1.jpg

Diğer Okullar Öğrencileri Almamakta Israr Ediyor

Öte yandan Yavuz Selim İlköğretim Okulunda okuyan Sedanur Uçar, İrem Katar ve Hümeyra Katar okula alınmıyor. Yine Ertuğrul Gazi ilköğretim okulunda okuyan Şevval Sena Çoban da okula alınmayan öğrenciler arasında. Öğrenci velileri ise her gün tutanak tutup okul kapısından geri dönüyor.

Öğrenci velilerinden Yılmaz Çoban “Kızım her gün okul kapısına kadar gidip geri gönderiliyor. Kızımın psikolojisinin bozulmasından korkuyorum. Evde moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Yetkililerden bu hukuksuzluğu bir an önce bitirmelerini istiyoruz.” diyerek veli ve öğrencilerinin çektiği sıkıntılara dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum