1. HABERLER

  2. HABER

  3. Xenikê'de Katledilenler Yoğun Katılımla Defnedildi
Xenikê'de Katledilenler Yoğun Katılımla Defnedildi

Xenikê'de Katledilenler Yoğun Katılımla Defnedildi

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde HDP'lilerce katledilen HÜDA PAR üyeleri bugün defnedildi.

30 Mayıs 2015 Cumartesi 15:07A+A-

İdil'e (Xezex) bağlı Xenikê köyünde dün HDP'lilerce HÜDA PAR üyelerine yönelik yapılan silahlı saldırıda katledilen Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan'ın cenazeleri yakınları ve sevenlerinin yoğun katılımıyla köylerinde defnedildi.

Mardin Devlet Hastanesinde otopsileri yapıldıktan sonra sabah saatlerinde Xenikê'ye getirilen Mehmet Şerif Şimşek (35) ve Abdulcelil Talayhan'ın (37) cenazeleri; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel,  partinin Şanlıurfa, Mardin, Şırnak il Başkanları, yakınları ve sevenlerinin yoğun katılımıyla defnedildi.

Uzun bir araç konvoyuyla köye getirilen cenazeler omuzlarda, salavatlar ve tekbirler eşliğinde taşındıktan sonra defnedildi.

Cenazelerin defni esnasında PKK/HDP'ye lanet yağdırılırken sık sık Hizbullah lehine sloganların atıldığı görüldü.

Defin yapıldıktan sonra bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan'ın Rablerine verdikleri sözlerine sadık kaldıklarını ve tertemiz canlarını Allah'a feda ettiklerini söyledi.

Mehmet Şerif ve Abdulcelil'in şahadetinin kendilerine ve ümmete mübarek olmasını dileyen Şimşek, “Diyarbakır, Karlıova ve Cizre'den sonra Xenikê şehitleri de aziz İslam davasına sadık kalmışlardır. Bizler de buradan onlara söz veriyor ve diyoruz ki, davanıza sahip çıkacak ve sizin bıraktığınız yerden devam edeceğiz. Bizler hiçbir zaman bu milleti zalimlerin ellerine bırakmayacağız. Bunu herkes böyle bilsin.” dedi.

“Başlarımızı eğeceğimizi zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedirler”

Konuşmasının devamında PKK/HDP'yi uyaran Şimşek, “Baraj altında kalacağını anlayan HDP sağa sola saldırmaya başlamıştır. Lut kavmi gibi sapkın bir yola girenler; şefkat ve merhameti kötülüğe, kin ve nefreti ise iyiliğe yöneltmişlerdir. Bugün kardeşlerimizi şehit ederek başlarımızı eğeceğimizi zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Ey PKK/HDP! Kardeşlerimizin şahadetiyle halkımızı uyandırdınız, azmimizi ve gayretimizi artırdınız.”  ifadelerini kullandı.

“Bu saldırı aniden gelişmemiş bilinçli olarak yapılmıştır”

Yapılan saldırının planlı olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Saldırı hedef gözetilerek yapılmıştır. Şehitler daha önce de PKK tarafından tehdit edilmişti. Şehit Mehmet Şerif'in işyerine saldırı yapılmış ve dükkânı ateşe verilmişti. Bu saldırı aniden gelişmemiş bilinçli olarak yapılmıştır.” dedi.

HDP'nin yüklendiği misyona dikkat çeken Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: “PKK/HDP bizlere kin kusuyor. Çünkü biz onların kendilerine en büyük düşman gördükleri İslam'ı yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bunların saldırganlıkları, kin ve nefreti İslam'adır. Bunun nedeni de İslam'ın topluma hâkim olması durumunda kirli yüzlerinin ortaya çıkacağındandır.”

“Kardeşlerimiz parçalanırken neredeydiniz”

Yaşanan saldırılarda hükümetin de suçlu olduğunu söyleyen Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hükümet 6-8 Ekim olaylarında kardeşlerimizi onların zulümleriyle baş başa bıraktı. Yasin ve arkadaşlarının katillerinin çoğu hâlâ serbestçe dolaşıyor. Kardeşlerimiz parçalanırken neredeydiniz. Neden bize karşı yapılan zulümlere kör ve sağır kalıyorsunuz.”

“Kimi ulusal basın kuruluşları PKK'ye paralel ve HDP'yi muhafaza eder bir yayın yapıyorlar”

Ulusal medyanın saldırıyı çarpıtarak verdiğini belirten Şimşek, “6-8 Ekim olaylarında, bir hafta sonra yayın yapan ulusal medya kuruluşları dün de Xenikê'de (Kozluca) yaşanan saldırı ve katliamı; ‘HÜDA PAR VE HDP üyelerinin arasında çıkan çatışmada 2 kişi öldü' diyerek haber yaptılar. Çatışma yok! Saldırı var ve 2 kardeşimiz bu saldırı sonucu şehit edilmiştir. Şayet bir çatışma varsa neden karşı taraftan kimseye bir şey olmadı. Kimi ulusal basın kuruluşları PKK'ye paralel ve HDP'yi muhafaza eder bir yayın yapıyorlar.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şimşek, konuşmasını yaptığı duayla sonlandırdıktan sonra, mezarlıkta toplanan halk, köy meydanında kurulan taziye çadırına giderek şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyip dua ettiler. Köyde kurulan taziye çadırına birçok il ve ilçeden ziyaretçilerin gelmeye devam ettiği görüldü.  (İLKHA)

xenikê-kozluca-hudapar-cenaze01.jpg

xenikê-kozluca-hudapar-cenaze05.jpg

xenikê-kozluca-hudapar-cenaze03.jpg

xenikê-kozluca-hudapar-cenaze02.jpg

xenikê-kozluca-hudapar-cenaze04.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum