1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Wall Street’i İşgal Et’ Protestosu Sürüyor
‘Wall Street’i İşgal Et’ Protestosu Sürüyor

‘Wall Street’i İşgal Et’ Protestosu Sürüyor

New York’ta binlerce kişi New York finans merkezi olarak bilinen “Wall Street” ve ülkedeki gelir dağılımı dengesizliğini protesto etti.

07 Ekim 2011 Cuma 00:13A+A-

New York’un Manhattan semtinde New York Borsası’nın bulunduğu Wall Street yakınındaki mahkemeler bölgesindeki “Foley Square” alanında toplanan protestoculara öğrenci grupları ile işçi, öğretmen ve sağlık çalışanları sendikaları da büyük destek verdi.

17 Eylül’den bu yana Wall Street’in hemen yanındaki Zuccotti Park’a kamp kuran “Wall Street’i İşgal Et” adlı sivil girişim tarafından düzenlenen protesto gösterisi sırasında binlerce kişi saatlerce slogan attı. 17 Eylül’den beri ilk kez bu kadar büyük kalabalığın toplandığı protestoya New York dışından gelenler de katıldı. Zuccotti Park’ta toplanan gruplar ellerindeki yüzlerce pankartla ve sloganlar atarak 6-7 cadde ötede bulunan Foley Square’e dek yürüdüler. Yürüyüş sırasında New York polisinin son derece sıkı güvenlik önlemleri aldığı dikkati çekti. Yürüyüş güzergahında polis yer yer sokakları trafiğe kapatırken havadan da polis helikopterleri sürekli kontrol uçuşu yaptı. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT