1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Viyana Belediye Başkanı: Başörtülü Kızlar Şehrimiz İçin Zenginlik
Viyana Belediye Başkanı: Başörtülü Kızlar Şehrimiz İçin Zenginlik

Viyana Belediye Başkanı: Başörtülü Kızlar Şehrimiz İçin Zenginlik

Viyana Belediye Başkanı Haupl, “Kızlar başörtüsü takıp takmamaya kendileri karar vermelidir. Başörtülü Müslüman kızlar şehrin görünümü adına bir zenginlik.” dedi.

29 Nisan 2018 Pazar 09:11A+A-

Der Standard gazetesine konuşan Viyana Belediye Başkanı Michael Haupl, yaklaşık 25 yıldır yürüttüğü belediye başkanlığı ve güncel konular üzerine açıklamalarda bulundu.

Bu ayın sonu itibariyle görevini halefi Michael Ludwig’e bırakacak olan Haupl, ülkede son günlerde tartışmalara neden olan ilk ve ana okullarına yönelik getirilmek istenen başörtüsü yasağına değindi.

AA’nın aktardığına göre, Haupl, kızların başörtüsü takıp takmayacaklarına kendilerinin karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Başörtülü Müslüman kızlar şehrin görünümü adına bir zenginlik. Her ne kadar kimi insanlar bunun tersini iddia etse de benim büyüdüğüm ülkede, annem alışverişe giderken başörtüsü takardı.” değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin, mültecilere yardımlarda kısıtlamaya gideceğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Haupl, en düşük seviyedeki sosyal yardımların ülkedeki bütün insanları kapsadığına, Avusturyalı ve mülteci ayrımı yapılmasının yanlış olduğuna işaret ederek, düzenli geliri olmayan insanlara yardım yapılmadığı takdirde insanların farklı arayışlara gideceğini kaydetti.

Haupl, geçen aylarda yaptığı açıklamada, 2020’de yapılacak yerel seçimlere katılmayacağını açıklamış, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) içinde yapılan oylama sonucu Michael Ludwig’in yeni belediye başkanı olması kararlaştırılmıştı. Haupl, görevini 24 Mayıs’ta Ludwig’e bırakacak.

HABERE YORUM KAT