1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Verşefane Bölgesi, Hafter Güçlerinden Geri Alındı
Verşefane Bölgesi, Hafter Güçlerinden Geri Alındı

Verşefane Bölgesi, Hafter Güçlerinden Geri Alındı

Libya'nın başkenti Trablus'un Verşefane bölgesi, MGK'ye bağlı güçlerin kontrolüne geçti.

26 Mart 2015 Perşembe 00:54A+A-

Libya'nın başkenti Trablus'ta, Tobruk hükümetine bağlı güçlerin elinde bulunan Verşefane bölgesinin, Milli Genel Kongre'ye (MGK) bağlı birliklerin kontrolüne geçtiği bildirildi.

MGK'ya bağlı Batı Bölgesi Operasyonlar Birimi komutanı Hüseyin Budiye, yaptığı açıklamada, "Bugün gerçekleştirilen geniş çaplı askeri operasyon sonucu Batı Dağı'na giden yolların kontrolünü sağlayarak, başkentin batı kesiminde yer alan Verşefane bölgesini tamamen ele geçirdik" dedi.

Operasyon kapsamında savaş uçaklarının da destek sağladığını belirten Budiye, "Hafter'e bağlı güçlerin bulunduğu Verşefane'nin batı ve güney bölgelerinin yanı sıra Zintan Havaalanı'na da hava saldırısı düzenlendi" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin General Halife Hafter'e bağlı güçlerden henüz açıklama yapılmadı.

Başkent Trablus ile ez-Zaviye kentleri arasında yer alan Verşefane, el-Mamura, Karkuza, el-Hişan, el-Maliye, el-Amiriye, en-Nasıriyye, ez-Zehra, Cemal ve ez-Ziyat gibi beldelerden oluşuyor.

Tobruk hükümetine bağlı Genelkurmay Başkanlığı, geçen cuma, "el-Aziziyye, en-Nasıriyye, el-Amiriyye ve es-Saidiyye'nin tamamının kontrolleri altına girdiğini" açıklamış, başkentte seferberlik ilan edildiğini açıklayan MGK ise söz konusu bölgelerin ele geçirildiği yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT