1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Verdiğimiz Rahatsızlıktan Ötürü Gururluyuz!
Verdiğimiz Rahatsızlıktan Ötürü Gururluyuz!

Verdiğimiz Rahatsızlıktan Ötürü Gururluyuz!

Hürriyetin haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, bu eylemleri kimin organize ettiğini çok iyi bildiklerini ifade etmiş. Bu bazı kişiler Türkiye’de İran karşıtı bir atmosfer yaratmak isterlermiş.

20 Aralık 2016 Salı 11:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Eylemi yapanlar lümpen solcular olsaydı, herkes gibi İran da fazla ciddiye almayacaktı besbelli. Ama kelli felli İslamcılar, siyasi-ahlaki bir dinamizm örneği gösterip, güç odaklarına değil hakka ve ilkelere olan sadakatlerini ortaya koyunca işler değişir tabii. Bu eylemler bu açıdan bakıldığında ileri bir siyasi zihniyetin işaretleridirler. Örneğin soldan halen daha Rusya ya da Çin karşıtı bir eylem göremezsiniz.

Diğer bir nokta da Kasımi’nin dilindeki tehditkâr, kim olduğunuzu biliyoruz sözleri. Açıkçası biz de sizin kim olduğunuzu biliyoruz. Gerekirse Türkiye’de de elinize Müslüman kanı sürersiniz. Başka ne diyelim.

Öte yandan Türkiye’de İran karşıtı bir propaganda yapsak bile başaramayacağımız aynı haberin altındaki okuyucu yorumlarından belli. Ortalama bir Hürriyet okurunun ne kadar İrancı olabileceğini bize gösteriyor.

Görüldüğü üzere İran, bir kesimin nefretini kazanırken, diğerinin sevgisini kazanıyor.

*

Hürriyet’in haberi:

Tahran yönetimi, İstanbul ve Ankara'da İran temsilcilikleri önünde yapılan Halep protestolarına tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran'ın Türkiye'deki temsilcilikleri önde yapılan protestoları, 'uygun olmayan bir davranış' olarak nitelendirdi.

TÜRKİYE'NİN TAHRAN BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Sözcü, "Polis bu tip olaylarda önceden temsilciliği haberdar etmekle yükümlüdür fakat bunu yapmadı. Ayrıca protestolar gece yarısı olması hasebiyle de uygun bir zamanda yapılmadı. Konuya ilişkin Türkiye'nin Tahran'daki büyükelçisini bakanlığa çağırarak İran'ın bu konudaki rahatsızlığını kendisine illettik" dedi. Türkiye'deki bazı kişilerin Türkiye'de İran karşıtı bir atmosfer yaratmak istediğini ileri süren Kasımi, "Olayların kimler tarafından desteklenip yönlendirildiğini iyi biliyoruz" diye konuştu.

RUHANİ'NİN BAŞYARDIMCISI TÜRKİYE'YE GELMİYOR

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin bugün Türkiye'ye planlanan ziyaretinin yapılmayacağını söyleyen Kasımi, ziyaretin ertelendiğini ifade etti.

Ziyaretin birkaç nedenden dolayı yapılmadığını belirten sözcü, "Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yurtdışına yapacağı ziyaretler, Bakanlar Kurulu'nun Cihangiri'ye verdiği bazı görevler ve başka 1-2 nedenden dolayı dün ziyaretin yapılmamasına karar verdik. Türk tarafını da bundan haberdar ettik. Ziyaret lağvedilmemiştir, uygun olan başka bir zamana ertelenmiştir " dedi.

*

Bunlar da Hürriyet okurlarının ne oranda İrancı olabileceğini gösteren yorumlar:


ww2.pngww3.png

HABERE YORUM KAT

4 Yorum