1. HABERLER

  2. HABER

  3. Venezuela Başkanı: Yerin Dibine Batsın Resmi Açıklamalarınız
Venezuela Başkanı: Yerin Dibine Batsın Resmi Açıklamalarınız

Venezuela Başkanı: Yerin Dibine Batsın Resmi Açıklamalarınız

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Siyonist Çete'ye soykırım suçlamasında bulundu.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 17:08A+A-

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, İsrail'in Gazze'de masum insanları, kadın ve çocukları öldürdüğünü, politikalarının soykırım boyutuna tırmandığını bildirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, uluslararası toplumun Filistinlilerle israil'i aynı kefeye koymasını eleştirdi, "bir tarafta katledilen işgal altındaki Filistin, diğer yanda askeri üstünlüğü olan, uluslararası hukuku zorlayan, işgalci güç İsrail var" dedi.

"İki ordu arasında bir savaşla karşı karışa değiliz" saptamasında bulunan Maduro, Filistinlilerin bir ordusu bulunmadığına, buna karşın İsrail ordusunun en gelişmiş silahlarla donatılmış olduğuna dikkat çekti.

"İsrail füzeleri nereyi vurmalarını istiyorlarsa orayı vurur" diyen Maduro, füzelerin sivilleri öldürdüğü anımsatılarak, "şüphesiz yaptıkları soykırımdır" şeklinde konuştu.

Venezuela, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin de İsrail'i kınamak üzere toplanmasını istedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail'in Filistin'deki katliamları için başta Arap dünyası olmak üzere tüm dünyaya çağrı yaptı.


Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun açıklamaları şöyle: Filistin’den Müslüman, Hıristiyan ve farklı dinden ve kültürden insanlar var. Çağrım bölgedeki Arap halkına ve liderlerine; Ne zamana kadar katliama sessiz kalacaksınız? Filistinli kardeşlerinizin katliamını izlemeye devam mı edeceksiniz? Arap halkları ne zaman uyanacak? Ve Arap liderleri… Ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses vereceksiniz?

'Artık harekete geçmelisiniz'

Yerin dibine batsın resmi açıklamalarınız! Yerin dibine batsın uluslararası protokolünüz. Artık harekete geçmelisiniz. Filistin halkının katillerine cevap vermelisiniz. Durdurmalısınız! Venezuela Devlet Başkanı olarak size sesleniyorum; Yeter artık! Resmi açıklamalarınızdan öteye gidemiyorsunuz, o kadar. Ses tonumdan dolayı kusura bakmayım çok derinden konuşuyorum. İçimde saklı olan acı ve öfke beni bu şekilde konuşturuyor.

'Venezuela artık yeter diyor'

Filistin halkına yapılan katliama seyirci kalmak bana acı veriyor. Artık ölümlere alışmışlar dünya katliam karşısında kör ve sağır olmuş! Çoğu korkak liderler de resmi bir yazı geçip olaylardan üzüntülerini belirtip kınıyorlar. O kadar… “saldırıyı lanetliyoruz” sadece bu… “çok endişe duyuyoruz” bir de bu… Mesele bitiyor onlar için… Yeter be artık yeter! Venezuela artık yeter diyor."

TRT HABER ve T24

HABERE YORUM KAT

1 Yorum