1. HABERLER

  2. HABER

  3. Velilere Kur'an ve Siyer Çağrısı
Velilere Kuran ve Siyer Çağrısı

Velilere Kur'an ve Siyer Çağrısı

Önümüzdeki hafta açılacak okullarda seçmeli olarak okutulacak olan Kur'an ve Siyer dersleri için duyarlılık çağrısı...

07 Eylül 2012 Cuma 16:52A+A-

2013-2014 eğitim yılının yaklaşması ve bu sene ilk kez 5. sınıflarda ve 9. sınıflarda "seçmeli ders" olarak okutulacak olan Kur'ân-ı Kerim ve Siyer (Peygamberimizin Hayatı) derslerinin, öğrenci velilerinin yazılı müracaatlarıyla tercih edilecek olması sebebiyle bir basın açıklaması yapan Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız ve genel sekreteri Ahmet Bulut, bu derslerin tüm öğrencilerimiz tarafından tercih edilmesi konusunda velileri ve yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in yaptığı açıklamaya göre; "Öğretim kurumlarına kayıtlı 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerinin, bakanlığın www.meb.gov.tr internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 3-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar vereceklerini, yayımlanacak dilekçeye göre seçmeli dersleri belirleyerek, 10-12 Eylül tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul veya imam hatip ortaokul müdürlüğüne ulaştıracaklarını ve en az 12 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda grup oluşturulacağını" hatırlatan Yıldız ve Bulut, öğrenci velilerinin bu konudan yeterince haberdar olmayabileceklerini düşünerek, tüm eğitimcilerimizin ve din görevlilerimizin 5. ve 9. sınıf öğrencilerine yardımcı olmaları gerektiğini söylediler.

Nüfusunun yüzde 99'u Müslüman bir ülkede Kur'ân-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerimizin almasını sağlamak amacıyla konuya duyarlı tüm sivil kuruluşlarımızın ortak bir kampanya yürütmeleri gerektiğini söyleyen Namaz Platformu yetkilileri, Allah'ın Kitabı ve kutlu Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağını vurgulayarak, bütün halkımızı bu konuda hassas davranmaya çağırdılar.

HABERE YORUM KAT