1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Velid Canbolat'tan Esed'e Suçlama
Velid Canbolattan Esede Suçlama

Velid Canbolat'tan Esed'e Suçlama

Canbolat Al-Majalla dergisinde yayınlanan bir makalesinde, "Nasrallah ile aynı fikirde olmadığını ve Suriye rejiminin Deraa da vatandaşlarına karşı ölümcül bir hata yaptığını dile getirdi.

13 Aralık 2011 Salı 08:40A+A-

Lübnan İlerici Sosyalist Partisi lideri Velid Canbolat, Hizbullaha "Suriye hükümeti ile arasına mesafe koyması gerektiğini" ve Canbolat, Suriye'deki huzursuzluğu sona erdirmek için Arap Birliği girişimini kabul etmek, Şam yönetimini bu konuda ikna etmek gerektiğini söyledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın tüm siyasi hareketlerin halkçı ve demokratik bir Suriye için reformların uygulanmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Nasrallah, daha önce yaptığı konuşmalarda, "Lübnan, Suriye'nin yakın bir müttefiki, Suriyedeki direniş, hükümeti devirmeyi amaçlayan bir komplodur." dedi. Nasrallah, Suriyenin reforma ihtiyacı olduğunu kabul ettiklerini fakat birçok Arap devletlerinin Esed'e karşı Batılı bir gündem verdiklerini savunarak, ülkedeki krizi sona erdirmek için yapılan Arap çabalarını da eleştirmişti.

Canbolat Al-Majalla dergisinde yayınlanan bir makalesinde, "Nasrallah ile aynı fikirde olmadığını ve Suriye rejiminin Deraa da vatandaşlarına karşı ölümcül bir hata yaptığını dile getirdi.

Suriye'de durumun çok hassas olduğunu ikaz eden Canbolat, Suriye'ye karşı ulusal diyaloğu devam ettirmek için rakip Lübnanlı politikacılarını çağırdı.

Suriye rejiminin yıkılmasından bahis olanlar "Suriye'de iç ve mezhep durumun hassasiyetini göz önünde bulundurmaları gerekir" diye konuştu.

İlerici Sosyalist Partisi lideri röportaj boyunca, sürekli olarak, BM tahminlerine göre öldürülen 4 bin sivil Suriyeli halkın sorumlusu Esedi suçladı.

Canbolat, son günlerde verdiği demeçlerle analistler merkezci bir siyaset olarak kendini tanımladığını ve Lübnanda Hizbullah hükümeti olarak bilinen Najib Mikati hükümetinden yana olduğunu söyledi.

Canbolat, geçen şubat ayında Saad Hariri hükümetinin düşmesi sonucu Hizbullah'tan yana olmuş ve Hizbullah'ın belirlediği hükümet başkanına oy vererek Hizbullah Hukümeti diye bilinen Nejip Mikati hükümeti ile hükümeti kurmuşlardı.

(CİHAN) 

HABERE YORUM KAT