1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Ve Mısır’da Sabrın Sonu Geldi...
Ve Mısır’da Sabrın Sonu Geldi...

Ve Mısır’da Sabrın Sonu Geldi...

İhvan ve Selefilerin süregelen taşkınlığa karşı sabırları tükendi. Mursi'ye destek için saray önünde toplanmaya başladılar

05 Aralık 2012 Çarşamba 14:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mursi’ye ve İhvan’a karşı yıkım kampanyasına dönüşen muhaliflerin eylemlerini Cumhurbaşkanlığı sarayını kuşatmaya vardırmaları üzerine İslamcılar da sessizliklerini bozuyorlar.

Mısır’da Muhammed Mursi’nin eski rejim artıklarının çelme ve engelleme çabalarını aşmak için aldığı anayasal kararlar günlerdir protesto ediliyor. Solcu, liberal, laik, Kıpti vb. pek çok kesimin ortaklığıyla gerçekleşen protestoların yoğun biçimde şiddet eylemlerine sahne olduğu görülmekte. Günlerdir İslami harekete ait binalar ve ofisler göstericilerce yakılıp yıkılmakta.

Protesto eylemleri Anayasa Komisyonunun hazırladığı taslağın onaylanması ve Mursi’nin imzasıyla 15 Aralık’ta referanduma sunulması kararıyla birlikte daha da yoğunlaştı. Daha önce Tahrir Meydanı, İskenderiye şehir merkezi ve benzeri alanlarda sürdürülen eylemler dünden itibaren Cumhurbaşkanlığı Sarayına yönlendirildi. Kitleler halinde saraya yürütülen topluluklar Mursi’nin bulunduğu Cumhurbaşkanı Sarayını kuşatıp, polisle uzun süreli çatışmalara giriştiler. 

Gelişmelere önceleri daha temkinli yaklaşan ve hatta çatışma olmaması için Tahrir Meydanı yerine Cuma günü Mursi’ye destek eylemi için bir başka meydanı seçen İhvan ve İslami hareket mensuplarının ise süregelen taşkınlığa karşı giderek sabırlarının azaldığı anlaşılıyor.

Bu çerçevede İhvan mensuplarının gerek Mursi’nin aldığı kararları gerekse de 15 Aralık referandumunu desteklediklerini ilan için bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayının bulunduğu Hellipolis’te büyük bir eylem yapacakları duyuruldu.

İhvan mensuplarının bugünkü eylemlerinin halen saray çevresinde oturma eylemi yapan gruplarla çatışmaya yol açması ihtimali konusunda ne düşündüğü kendisine sorulan bir İhvan yetkilisinin “Ne olacaksa olsun” şeklindeki açıklaması İhvan’ın gelişmelere daha fazla tahammül göstermeyeceğine işaret ediyor.

Selefiler de Katılıyor

Ayrıca Cuma günü de Mursi’ye destek içerikli bir miting yapılacak. Bu karar dün gece İhvan’ın merkezinde yapılan toplantıdan sonra Cemaatül İslami grubu yetkilisince duyuruldu. İhvan merkezindeki toplantıya katılan Selefi harekete mensup temsilciler de Mursi’ye destek mitinglerine katılacaklarını ilan ettiler.

Mursi muhaliflerinin oluşturduğu koalisyona karşı İslamcı grup ve partiler de İslami bir cephe oluşturduklarını duyurdular.

misir-egypt-mursi-ye-destek-gosterisi.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum