1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ve Filistinli Tutsaklar Gazze'de... (FOTO)
Ve Filistinli Tutsaklar Gazzede... (FOTO)

Ve Filistinli Tutsaklar Gazze'de... (FOTO)

477 Filistinliden yaklaşık 300'ü Gazze Şeridi'ne getirildi. İşte görüntüler…

18 Ekim 2011 Salı 16:43A+A-

Esir takası anlaşması sonucu serbest bırakılan 477 Filistinliden yaklaşık 300'ü Gazze Şeridi'ne getirildi. Filistinlileri burada Başbakan İsmail Heniyye başta olmak üzere Hamas yetkilileri ve diğer örgütlerin önde gelen isimleri karşıladı.

Filistinli tutsaklar Refah sınır kapısındaki karşılamanın ardından Gazze şehir merkezine götürülüyor.

Heniyye, Mısır’da Filistinlilerin ilk getirildiği yerde tek tek tokalaşarak, onları öptü. Daha sonra Filistinliler otobüs ve minibüslerle yine Refah sınır kapısında bekleyen ailelerinin yanına götürüldü. Aileler uzun yıllar sonra ilk kez yakınlarıyla burada karşılaştı, aileler sevinç göz yaşları döktü.

Duygusal anların da yaşandığı karşılamada sık sık Hamas lehine sloganlar atılarak tekbir getirildi.

Yaklaşık iki saat süren karşılamanın ardından serbest kalan Filistinliler otobüs ve minibüslerle Gazze şehir merkezindeki kutlama alanına götürüldü.

Gazze El Ketibe meydanındaki karşılamanın Gazze tarihinde bugüne kadar görülen en büyük gösteri olacağı belirtiliyor.

Bugünü resmi tatil ilan eden Hamas'ın meydandaki törenler sırasında "gövde gösterisi" yapacağı bildiriliyor.

Halk karşılaması olarak planlanan törende ana konuşmacı Başbakan Heniyye olacak. Ayrıca meydanda kurulan platformda tüm serbest bırakılan Filistinlilere yer ayırtıldı.

Serbest bırakılan Filistinli tutuklulardan, Batı Şeria'ya bırakılanlar da Mahmud Abbas'ın Ramallah'taki resmi konutu Mukataa'da binlerce Filistinli ve yakınları tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı.

Filistinli tutuklular ve yakınları, gözyaşları içinde birbirleriyle kucaklaştı; anneler babalar, çocuklar, yıllardır görmedikleri cezaevindeki sevdikleriyle hasret giderdi.

Abbas da Filistinlilerin özgürlüğe kavuşmalarını kutladı. İsrail'in serbest bırakmayı kabul etmediği El Fetih Tanzim lideri Mervan Barguti, 20 günden fazladır açlık grevinde bulunduğu için rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadet ve İbrahim Hamid'in de isimlerini sayan Abbas, Saadet'e acil şifalar dilerken, tüm bu Filistinli tutukluların da serbest bırakılacağı ümidinde olduğunu kaydetti.

Batı Şeria’da Mukataa'daki karşılama törenine El Fetih ve Hamas yetkilileri birlikte katıldı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

HABERE YORUM KAT