1. HABERLER

  2. HABER

  3. Varto’da Çok Sayıda Araç Parçalanarak Yağma Edildi
Varto’da Çok Sayıda Araç Parçalanarak Yağma Edildi

Varto’da Çok Sayıda Araç Parçalanarak Yağma Edildi

Muş'ta karayolunda eylem yapan PKK yanlısı göstericiler, 1 mazot tankeri ile 2 sivil aracı yaktı, çok sayıda aracı da parçaladı.

22 Ağustos 2014 Cuma 16:55A+A-

Muş'ta 2 gündür PKK yandaşları tarafından ulaşıma kapatılan Varto -Karlıova karayolunda olaylar devam ediyor. Karayolunda eylem yapan göstericiler, 1 mazot tankeri ile 2 sivil aracı yaktı, çok sayıda aracı da parçaladı. Güvenlik güçleri, eylemcileri gaz bombası ile dağıtmaya çalıştı.

CİHAN'ın geçtiği habere göre Diyarbakır Lice'de PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılmasını protesto etmek isteyen grup, 2 gün önce Varto-Karlıova karayolunu ulaşıma kapatmıştı. Özel Harekat Timleri ve jandarma ekiplerinin katılımıyla sabahın erken saatlerde trafiğe açılan yol, ilerleyen saatlerde tekrar ulaşıma kapatıldı. Olay yerinde eylem yapan grup, yoldaki 1 mazot tankeri ile 2 sivil aracını yaktı, çok sayıda aracı da parçaladı. Parçalanan araçlar ile karayolu, zincirleme kaza gibi bir görüntüye büründü.

Güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesi üzerine havai fişek ve taşlı saldırı başladı. Göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.

varto-karliova-karayolu-pkklilar-yol-kesme.jpg

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI: BUNLAR BİZİ DE YAKARLAR

Öte yandan Varto'da PKK yandaşları AK Parti binasına da molotof kokteyli attı. Çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Özer, "Bunlar bizi de yakar" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ercan Özer, işhanının 2'nci katındaki parti binasını saat 11.00'de açtığını söyledi. Karlıova karayolunu kapatan göstericilerin güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından ilçe merkezine geldiğine dair bilgi aldığını vurgulayan Ercan Özer, parti binasını kilitleyerek bölgeden uzaklaştığını belirtti. Esnaf olan Ercan Özer ilçedeki son durumla ilgili olarak şöyle konuştu: 

YAKTILAR

"Saat 12.00'de Varto merkeze geldiklerini öğrendik. Saat 14.00 sıralarında AK Parti ilçe binasına molotof kokteyl atmışlar. Binadaki her şey ahşaptı. Çıkan yangını itfaiye söndürdü. Burada polislerle çatışmaya girdiler. Bir polis aracını devirdiler. Biz o bölgeye yaklaşamıyoruz. Bunlar, yakalasalar parti binası gibi bizi de yakarlar." 

 

HABERE YORUM KAT